När pappa är på besök!

Bilder från mobilen.
 
Vilken helg vi har haft. Jisses. Valet? Törs man ens kommentera det? Jag gör ett kort, tappert försök. Vilken rysare och vilket hemskt resultat. Men vilket fint tal vår stadsminister höll till sitt parti och till oss övriga svenskar. Jag tycker om honom. En mer mänsklig politiker finns nog inte. Hon känns så äkta och så empatisk. Om ändå de andra politikerna kunde sitta ner med varandra och prata som vuxna människor istället för att gorma om seger och avgångar, regeringsskiften och lagar. Fy skäms på alla som kan kalla gårdagens resultat för en "seger". Ingen segrade. Vi övervann inte hatet, men vi lyckades dämpa det till dryga 17,6%. Inget block vann, inget parti gick det fantastiskt bra för. Bättre än väntat, ja. Men det finns verkligen inga vinnare i den här valrörelsen. Och det är Sverige som är den stora förloraren när partierna hellre slåss sinsemellan än att motverka högervindarna som blåser så starkt i Sverige och även ute i Europa. 
 
Men jag vaknade ändå glad idag. Jag fick en fin kommentar av valförättarna som frågade om det var första gången jag skulle rösta (jag såg väl förvirrad ut för det var ju ändå 8 år sedan jag gjorde det på vanligt vis, förra valet poströstade jag ju från USA).
Jag svarade glatt att, "Nej, det här är tredje gången!" och hon tappade hakan.
"Men du ser ju så ung ut! Åh, förlåt, jag menar bara...". Hon avbröt sig och rodnade.
"Jag tar det som en komplimang" skrattade jag. Vid snart 28 år är det riktigt trevligt att tas för omkring 18, fastän jag misstänker att den stackars tjejen antingen behövde nya glasögon eller snarare utgick från min klädstil än mitt ansikte...
 
Och igårkväll, strax före valvakan, kom pappa och hans flickvän från fastlandet. Dem stannar tills på torsdag. Så ikväll ska vi ut och äta, och det blir trevligt med sällskap då sambon åker till fastlandet om några timmar för jobb. En annan härlig sak vara tt vi missade försäkringen på bilen nu när vi var borta på fastlandet, så jag var tvungen att teckna en ny. Istället för att teckna samma, den vi hade på LF, ringde jag Folksam. Samma försäkring kostade hos dem hälften så mycket! Så nu känner jag att vi spar otroligt med pengar varje månad. Vi har just nu huset hos LF medan bilen och hunden står hos Folksam. Och katten hos Agria. Så går det om man vill ha billiga men bra försäkringar! Jag är så lycklig över att jag bor i ett land där jag kan välja.