När man fått de finaste blommorna

Det finaste med att få barn, förutom själva barnet så klart, har nog varit hur det för samman familj och vänner. Jag hade förberett mig på att jag skulle älska vårt barn gränslöst, för det hör man ju att mammor gör. Jag hade inte räknat med att så många andra också skulle göra det, att så många skulle vilja komma förbi och se, hålla, umgås. Vi har gått lite mot strömmen och låtit de närmaste vännerna och familjemedlemmarna komma redan första dagen hemma. Vi har inte haft något behov av att var ensamma, eller av att få "landa". Vi har suttit nära på inspärrade på BB och såg fram emot att träffa vänner och familj igen. Och jag litar på att de personerna vi har omkring oss inte kommer om dem är sjuka och tror att de riskerar att smitta.
Först på besök var en nybliven farfar med fru och med sig hade dem en helt fantastisk bukett med blommor, en sorts mor- & barnbukett som sitter bundna med ett fint snöre. Jag förstod inte att det var två buketter först utan det var först dagen efter, när vi fick ytterligare en bukett från en vän som är utbildad florist, som den poletten trillade ner. Så nu har vi två fantastiska mor- & barnbuketter, en skir och påskig som kompisen bundit själv och som sagt, en fantastisk rosbukett från Livias farfar och fru. Vi fick också massor med söta kläder, men det lär dröja tills i sommar innan hon är stor nog att ha dem. Just nu har hon ju storlek 44 även om hon kämpar på för att fylla ut storlek 50.
Och mitt bland dem står en anka som en av våra bästa vänner virkat och som har bitvänliga fötter. Den är så fin att den får vara prydnad i några veckor till, innan Livia får den. Tids nog kommer hon nog att tugga friskt på dessa fötter. Det är en häftig tanke, att hon kommer växa ifrån att vara en nyfödd, till ett aktivt litet barn. Vi har ju lärt känna henne och hur hon är nu, men för varje dag som går utvecklas hon. Hon är vaken mer, intresserad av världen omkring henne och starkare i nacken än jag trott att en bebis kan vara när den bara är en vecka gammal.
Vår ute och blomster inne. En vecka full av fika, mys och kärlek.