När man haft en otroligt social helg

God morgon måndag! Hoppas ni alla haft en fin helg. Min helg har varit sjukt social. Det började med en rolig överraskning i fredags, då två av mina bästa vänner som bor på fastlandet hittade hit! Jag visste att den ena av dem skulle komma, men de överraskade mig med att komma bägge två. Vi tre umgicks konstant när vi bodde i Göteborg allihopa, men så det det inte riktigt ut idag. En bor kvar (Jenny) och den andra kommer flytta tillbaka dit (Kim) i sommar. Jenny, som är Gotlänning i grunden, har ärvt ett hus här, så när livspusslet kan läggas ordentligt hamnar hon antagligen här på ön. Hon hade antytt att hon skulle komma till ön i helgen och behövde sängplats för sig och sin unge flatcoathund Yoshi, som jag inte träffat sedan han var en liten valp. Nu är han över året och på bild har jag sett hur stor han blivit på bilder. Jag hade förberett i gäststugan och satt uppe och gäspade i väntan på nattbåten när det äntligen knackade på dörren. 
 

Hollie och Rowdy vid havet i lördags! Bild: Kim
 
Min reaktion strax innan midnatt, när jag får syn på en liten, spinkig svart blandrashund när jag förväntar mig en gigantisk, öronlurvig flatcoat var oslagbar. Min första tanke var "Men gud, vad liten han är!" och nästa tanke var "Och vad tusan har hon rakat honom för?!". Sedan kände jag igen Rowdy, som jag känt sedan han var ungefär ett år, och tredje tanken var "Men varför har hon med sig fel hund?!" innan Rowdys matte hoppade fram. Så underbart! Jag har inte träffat dessa underbara människor på ett år, så det var fantastiskt att ha dem här över helgen och snacka skit, fika, visa Kim lite av Gotland så att hon fick mersmak och garanterat kommer tillbaka.
 
När jag vinkat av dem till färjan åkte jag hem och fick två roliga besök. Först kom en kund förbi och pratade lite, jag fick visa huset och berätta om våra idéer och tankar. Jätteroligt! Det är så kul när ett kundsamarbete blir mer personligt och djupare än bara kund och en levererad tjänst/produkt. När hon åkt kom nästa besök, en härlig kompis från gravidsimmet och hennes lille Lucas, nu sex veckor. Han kom lite tidigt och är fortfarande pytteliten! Så jag fick pussa och krama bebis och prata förlossningar och graviditet tills sambon kom hem från sin kompis med pizza vid åttatiden. En bra avslutning på en grymt bra helg! Längtar efter att ha en egen sådan där liten, grymtande boll av värme som rynkar ihop hela ansiktet i förtvivlan när han inser att han inte fått mat på nästan en timme. Det är inte långt kvar nu...!