När man lämnat Ramnäs

 
Och så var man hemma igen efter fem dagar på en herrgård. Inte vilken herrgård som helst, utan Tersmedenska Herrgården i Ramnäs. Där sambon jobbar, eller kommer att jobba igen, när han varit pappaledig. Det är magiskt att komma in och möta kontrasten mellan gammalt och nytt. De nuvarande ägarna har hunnit med en hel del på de fem-sex år som gått sedan dem köpte gården, och vissa delar är original sedan huset köptes medan andra är helt moderna men i gammal stil. Jag tog med mig kameran på en promenad runt huset med tanke på att fotografera köket, som i stort sett är mitt drömkök. Men det var ett av de få rummen jag glömde fotografera...
 
 
Men jag hann gå en sväng i ett av mina absoluta favoritrum, som är maskulint och mörkt med skinnmöbler. Om vi haft plats skulle jag skaffa sådana möbler. Jag älskar dem, de är hur sköna och snygga som helst. Jag kan bara drömma om att en dag bygga ut vårt hus för att få plats med i alla fall en fåtölj. Sambons pappa har likadana, och det var Hollies favoriter medan vi bodde där. Jag älskar mörka, gamla möbler och den här stilen som känns Engelsk Herrklubb.
 
 
Ett annat favoritrum jag har på Herrgården är hallen. Den är ganska modernt inredd men romantisk och härlig med fantastiska väggmålningar. Ägarinnan har så fin smak och har fyndat från såväl reor som loppisar och auktioner. Hon är på ständig jakt efter nya fynd till herrgården och dess tillhörande byggnader. En mer inspirerande människa när det kommer till inredning finns inte. Jag avgudar henne. Men mitt absoluta favoritrum i hela huset är matsalen. Det är inte alls min stil, för ljust trä och grön/röda tapeter. Men det är så fantastiskt fullt av detaljer!
 
 
Tänk att detta ordspråk sitter i en herrgård! Det känns så anspråkslöst, på något vis. Kvar finns också en serveringsdörr, som är typ en lönndörr i väggen. Jag önskar mig en lönndörr! Det måste vi lyckas bygga någonstans! 
 
På övervåningen är det mer modernt, men med många äldre detaljer. Övervåningen är ljus och hemtrevlig och med vackra rum. Jag vet inte hur många sovrum, men sex är det nog i alla fall, inklusive en svit. En liten svärmorslägenhet finns också och bebos av ägarens mamma. Totalt finns det säkert tio-tolv sovrum som går att hyra för olika event, till exempel konferenser eller bröllop.
 
 
Den här gången sov vi i källaren, i ett mysigt rum avskilt från alla andra, men mitt favoritrum ligger på övervåningen och har en fantastisk våningssäng inbyggd i väggen. Något liknande planerar vi att bygga här hemma om Livia får syskon. Vi hoppas som sagt bygga ut huset så småning om, men det kommer antagligen vara några år där barnen behöver dela rum. 
 
Och så här såg vi ut när jag och Livia vandrade runt och tog kort. Ruffsiga i håret. Lyckliga. Fulla med inspiration om hur det kan bli även hemma hos oss i framtiden.
 
#1 - - Néa:

Vill ha pianot!!!! Men dom får skaffa en ordentlig pianostol!!!! Ett så vackert piano förtjänar en vacker passande stol! (en RIKTIG pianostol dessutom)

Svar: Det tror jag ägarinnan håller med om :-) Hon älskar att jaga vackra möbler på loppisar eller reor!
Annie Brickman