När man provat babysim

Redan innan Livia föddes visste vi att vi ville prova babysim med henne. Just drunkningsolyckor är en av de få vanliga dödsorsaker barn i Sverige idag kan råka ut för och vi vill bägge två göra allt i vår makt för att inte drabbas av denna hemska tragedi. Vattenvana och simkunnighet är a och o, även om det så klart även krävs vaksamma vuxna och så för att vara helt på den säkra sidan när det kommer till att undvika olyckor. Så ni kan ju tänka er hur glada och tacksamma vi blev när vi fick det i present av sambons barndomsvän med familj, då vännens sambo är instruktör. Vi har ju inte badkar hemma, så vi badar inte Livia särskilt ofta men vi tar chanserna när vi får dem, så helt ovan vid vatten är hon ju inte. I Ramnäs förra veckan passade vi på i badtunna... men nog om det! Igår var första gången vi var på babysim, och det var verkligen en hit! Även om Livia såg ytterst brydd ut först när hon hamnade i vattnet. "Vad tusan gör du med min, pappa?" såg hon ut att tänka.
Det blev lite övningar och sånger. De äldre barnen började plaska och bubbla. De flesta höll sig glada hela tiden. Livia plaskade av misstag någon gång men annars var hon mest fascinerad. När sambon snurrade fick han till och med några skratt från henne, och många stora leenden. Livia var yngst, men de andra barnen varierade i ålder från fem månader till ett år så det var inte så stor skillnad. Det var häftigt att se hur många småbarn det finns på Gotland! Jag kände inte igen en enda förälder, trots att vi gått på babymassage och då jag gick på gravidsim. Det finns fler småbarn än jag trodde, då jag räknade till i alla fall fyra småbarnsgrupper under 1 år enbart idag... vi var väl tio barn i alla fall per grupp. Antagligen fler. Jag hade bara fokus på Livia och sambon.
Jag fotograferade lite i början och efteråt, men under själva passet var jag med. Sambon har huvudansvar, men jag ska köra i alla fall två pass då han är på fastlandet, så jag behöver också hänga med. Men tanken är att det här är sambons grej med henne. Han tyckte att det var så roligt att jag hade stora problem med att få upp honom ur vattnet efteråt. Nästa grupp var nästan i när han slutligen klev upp. Man kan köpa klippkort och gå in utan att vara med i själva babysimmet, så det kommer vi nog att göra när det är över. Det var så mysigt.
Lycklig pappa och bebis!
 
#1 - - Dan Brickman:

Det där ser ju hur kul ut som helst. Hon kommer att njuta rejält när hon vant sig lite :)

Svar: Eller hur!! :-D
Annie Brickman

#2 - - Inger:

Oj, här tycker jag hon är väldigt lik dig. Å andra sidan har jag sett bilder där jag tycker hon är väldigt lik sin pappa :) Vilket som så är hon jättefin!

Svar: Åh, tack! <3
Annie Brickman