När man hälsade på släkten i helgen

 
Så här såg världen ut från vårt fönster när jag vaknade i helgen. redan i torsdags började snön falla och första advent var den vackraste jag någonsin upplevt. Delvis för att jag vaknade upp och kände mig som Fanny Price från Mansfield Park eller kanske Lavinia i Downton Abbey. Det var förresten från Lavinia jag fick namnet Livia - jag fick för mig att hon hette så och jag tyckte att namnet var så vackert. Döm av min förvåning när jag kollade upp det och insåg att hon inte hette Livia utan Lavinia. Men så kände jag mig i alla fall när jag vaknade och såg gyllene solstrålar strila in genom fönstret och snö glittra på marken utanför herrgården - som om jag inte helt hörde dit, men ville, som om världen var för bra och för vacker för mig. Så tacksam och lycklig över att få vakna så och där, med Livia och sambon.
Tersmedenska Herrgården, där sambon jobbar deltid, håller på att målas om, och ett av fönstren i vårt rum var borta på målning, så rummet var härligt dunkelt och kyligt utan att vara kallt. Det ska bli så kul att se den när den är färdig. Just nu har den en svagt gul nyans, tycker jag, men den ska egentligen vara blekt rosa (vilket jag inte ser?) med vita fönster. Den kommer att blå vit med röda fönster. Det tror jag kommer att bli superfint. Just nu försvinner fönstren in i fasaden. Lite eyeliner kommer få dem och byggnaden att "poppa"!  
Här bodde jag alltså med sambon och Livia tisdag natt-söndag. Ett par dagar tillbringade jag där, men mest åkte jag till grannsamhället Hallstahammar där jag har pappa, syrran och farmor. Vi åkte till Åsby och tittade på julpynt på fredagen, innan pappa tog mig och Livia till Västerås och farfar. Han har varit sjuk under sommaren och hösten men verkar vara på bättringsvägen. Farmor var desto piggare, om än rätt glömsk, och hängde glatt med till IKEA på lördagen där vi åt julbord. Livia tyckte att det var supergott. Det är så härligt med en bebis som älskar mat! Hoppas det håller i sig länge.
 
Nu kör vi lill-lördag med städning, jobb och sedan middag hos vänner! Blir en toppendag det här!