När man vaknar på rätt sida

 
De senaste dagarna har jag vaknat med energi och känsla av total lycka. Ni vet, när man kommer till medvetande och bara får fina intryck innan man ens öppnar ögonen. Hur lakanen känns mot huden, dofterna, sambons andetag eller hundens trygga tungd mot täcket. Man vaknar från behagliga drömmar och det är ljust ute. Jag har öppnat ögonen och insett att solen glimtar fram. Hollie har koll på mig och kryper lyckligt upp för sin dos morgongos och vi ligger kvar en stund och bara kelar innan vi stiger upp. Jag har nämligen tillåtit mig själv att ligga kvar till niotiden, för det är det jag mår bäst av. Som egenföretagare har jag ju den lyxen att välja! Istället sitter jag hellre kvar om kvällarna på kontoret. Jag har varit hemma vid åtta-nio-tio tiden och det är okej. För jag åker ju några timmar senare och får en lugn och magisk morgonstund.
 
Idag ska jag dock inte till kontoret. Idag ska jag simma igen! Äntligen. Även om foglossningen blivit ljusår bättre kan jag ju inte röra mig som jag brukade, så jag har saknat simningen nu när det varit juluppehåll. Idag ska jag jobba hemifrån, för annars blir det så mycket åkande fram och tillbaka till stan. Idag sitter jag i köket och jobbar. Sambon okuperar vardagsrummet och djuren pendlar mellan oss. Det är härligt att kunna jobba hemifrån! 
 
På tal om saker att se fram emot fick vi hem Folkuniversitetets kursutbud igår. Så mycket roliga kurser! Jag hade gärna gått en i tyska, men det har de ingen. Däremot har dem kurser i att skriva romaner/noveller eller silversmide. Skrivandet är något jag tog ett uppehåll med när jag flyttade till USA eftersom det inte fanns tid under studierna, men som jag så smått börjat ta tag i igen. Så det hade varit en kul spark i baken för att komma igång! Och silversmide, eller smide överlag, har jag varit intresserad av sedan högstadiet. Jag funderade på att gå det som linje men valde design & formgivning istället. Nu är jag ju mer taggad än någonsin, eftersom att mamma gick två kurser förra året och visade både vad hon gjort och utrustningen hon köpt nu när vi var hos henne. Så det lutar åt att jag hoppar på någon form av kurs i vår.
 
Vad skulle du läsa om du tog en kurs i något?
#1 - - Dan Brickman:

Jag skulle vilja återuppta bas-spelandet men jag ska nog ta en kurs när jag väl lyckats ta mig upp och hem igen till Hallstahammar. Fast sånglektioner hade ju varit kul och läsa mer om historia, geografi och om samhällsbyggnad också :). Numera tycker jag att det är rätt kul att laga mat men bakning är av någon anledning inte alls något jag känner för att lära mig. Skumt nog.

Svar: Haha nej jag hade blivit jättechockad om du kom hem och sa att du kände för att baka! ;-) Men bas eller sånglektioner vore ju jättekul! Det tycker jag absolut du ska kolla på i framtiden! Här på Gotland erbjuder dem två historielektioner om Gotlands historia. Det hade varit kul att läsa!
Annie Brickman