När man visar de sötaste idéerna för ett barnrum

Länk HÄR till dessa små gulliga gardinomtag!
 
Vi ska ju snart börja kika på gästrummet hemma, eller skräprummet om man så vill. Det som ska bli ett barnrum! Och jag har så klart en hel mapp på Pinterest! Jag tänker att vi satsar mycket på förvaring som är lätt för barnen att själva använda och som gör det roligt för dem att använda det. Sedan vill jag ha roliga och kreativa detaljer som inspirerar till lek! Som söta, virkade gardinomtag! Roliga leksaker och praktiska föremål. Nu har vi ju en inbyggd bokhylla i barnrummet, men jag gillar ändå tanken på några tavelhyllor där man i alla fall längst ner har barnböcker. Barnböckerna är ju så himla fina, och jag tänker att favoriterna bör stå framme så att barnen använder dem. 
 
 
 
Länk HÄR till tavelhyllorna.
 
En annan sak jag verkligen vill ha, i barnrummet främst (men den får gärna flytta runt till kök och vardagsrum beroende på vad vi gör under dagen), är en gunga! Vi har ju lågt i tak så jag kan ju enkelt flytta runt den vid behov. Det hade varit så gulligt och roligt med en jollrande kotte i en gunga medan man bakar eller lagar mat. Och katten kan ligga under och leka med snöret om man har en liknande i macramé. För klart att katten ska vara med! Har men en i tyg får man väl se till att ha något snöre som kan dingla lite... 
 
 
Länk HÄR till gungan!
 
En annan sak jag längtar efter att leta efter på loppis, är en växasäng! Jag älskar gamla växasängar och tillsammans med sänghimlar ser det så himla fint ut. Sambon hade världens finaste växasäng när han var barn. Den vet jag dock inte om vi får in i huset om vi skulle få ta över den. Möjligen att det skulle kunna gå genom balkongen...
 
Oavsett älskar jag barnrum där sängen växer med den som bor där. Vimplar är ju supertrendigt fortfarande men det är inget som jag bryr mig särskilt mycket om. Det är jättefint, men jag kommer inte leta ihjäl mig efter vimplar. Däremot kommer jag att springa på många auktioner och loppisar i jakt på en säng! Ingen panik än dock, det dröjer ju något eller några år innan det behövet finns.
 
 
Bild från Sköna Hem, direktlänken fungerade tyvärr inte.
 
Och så förvaring då. Ja, det finns ju hur mycket fina gamla möbler som helt på loppisar som bara behöver en omgång med penseln eller liknande. Ett nytt laget bets, om man vill behålla träfärgen, lite olja eller någon kul kulör. Vi får ju dock inte in något gigantiskt i vårt hus, men jag ser fram emot att leta efter fina skåp för barnens kläder! Det har jag redan börjat kika efter. Tyvärr är utbudet på Gotland inte superstort. Det finns risk för att jag måste frakta hem något från fastlandet. Där finns det ju i varje second hand-butik typ! Ser man bara bortom färgen det redan har kan man göra fantastiska fynd. Och jag är ju inte rädd för målarpenseln.
 
 
Tellkiddo på Instagram delar fantastiska inredningsbilder!
 
Vi kommer att ha ballongtema på tapeterna. Jag har köpt söta ballongtapeter från Rusta, som ska vara på en av väggarna. Sedan får vi se vilken färg övriga väggar blir! Jag vill ha grått med vita lister. Sambon är rädd för att det blir för tråkigt. Men jag tror att med färgerna i möbler och leksaker, så blir grått en väldigt skön färg. Jag är dock sugen på att med färgpenna fylla i några av ballongerna i vår tapet. Då blir det lekfullt och lite artistiskt! Lite så här tänker jag mig att det blir:
 
Bilder från Little Hands. Underbara tapeter!
 
Men vår tapet har inte lika stort mönster. Jag tror det mindre mönstret blir bättre i ett litet rum, där mönstret annars riskerat att bli dolt bakom möblerna. Just nu står det en byrå där som jag kanske målar om och har i barnrummet. Den är dock väldigt trög att använda, så av praktiska skäl kan den behöva flytta ut i gästrummet. Annars kommer barnen inte kunna öppna själva. In i rummet ska också en gammal gungstol där jag hoppas sitta och amma, och i framtiden läsa sagor. en ska också målas i någon rolig färg. Rummet har också två fönster och jag tänker mig någon form av gardiner som också får ha någon härlig färg. Gärna turkost. Jag är ju extremt förtjust i turkost... det ska bli så himla kul att komma igång! Det kommer dock dröja till mars på grund av våra deadlines. Men tills dess komemr jag drömma och fundera och jobba på att övertyga sambon om att mina idéer är de bästa.