När släkten donerat

 
Jag har världens snällaste släktingar! Först lämnade moster en liten påse med kläder hos mamma och sedan kom min syssling efter dopet igår med en påse med inte bara barnkläder, utan också amningsbh:ar, strumpbyxor, amningslinnen och fler praktiska saker! Jag blir så rörd av hur snälla alla människor är. Den som sa att barnkläder är dyrt hade nog varken släktingar eller vänner i en ålder med barn. Vi har hittills spenderat omkring 300-400kr på barnkläder men vi har nog hela första året klart med kläder redan nu. Oasvett om det blir en pojke eller flicka, så blir det i alla fall ett billigt första år ur synpunkten av klädinköp. Vi får ärva en hel del av både sambons barndomsvänner och mina släktingar. En hel del saker och möbler får vi också ta över eller ärva. Så vi kan spara pengarna tills att den här krabbaten är större och dyrare i drift. Det känns så skönt! Nu måste jag visa ett axplock av vad vi fick i helgen.
 
Hur gulliga är inte dessa plagg? Älskar bodyn med giraffötter! Och de där jeanshängslebyxorna? Hur söta är då inte dem?!
 
 
Nu kommer ju vår bebis troligtvis inte använa så mycket kläder i början eftersom det är tidig sommar/senvår när den föds, så vi har troligtvis redan nu för mycket, särskilt i storlek 50. Å andra sidan så räknar jag logiskt med att vår skrutt kommer att ha 50 när den föds eftersom att ingen i närmaste familjen varit större än så vid födseln (oftast mindre). Jag ska gå igenom och sortera upp i grupper för att se hur många plagg vi har i varje storlek när jag är hemma sen, kanske redan nästa vecka. För det är ju onödigt att ha allt för mycket i små storlekar som dem växer ur direkt. Har jag hört...
 
Jag har ju kvar lite kläder från när jag var liten också, så jag ska gå igenom och kolla storlekarna på dem också snart. Jag tog in dem strax före nyår för att sortera och tvätta. Det är ju ett tag tills den lille kommer, så det är ju inte precis någon brådska. Och eftersom vi inte vet vilket kön det är känns det viktigt att hålla hyffsat neautrala kläder. Jag märker själv att jag med "neutrala" menar allts om inte är rosa eller lila eller med för mycket "tjejiga" mönster. I den här högen fanns en söt body med bamse och  en enhörning. Den är egentligen över gränsen, men å andra sidan älskar jag bamse. Och varför skulle en kille inte kunna ha några rosa plagg? Och varför skulle en tjej inte kunna ha mörkblått? Det där känns bara så konstigt. Det rör ju sig om en liten bebis. Mina personliga favoriter är de enklare, grå mönstren med figurer på. Som dessa elefanter och piratskepp! 
 
 
Eller Musse Pigg? Jag blir så glad av den här Musse-kombon! De här kläderna blir nog snabbt sönertvättade eftersom att minsta smuts syns på dem, men å andra sidan har man dem så kort tid att det kanske inte gör så mycket. Jag skulle inte ha vågar köpa dem själv just av den anledningen, men jag älskar att få dem! Just elefanterna ovan är nog favoritplagget än så länge. Mjuk och mysig och så söt!
 
 
Fast det är nog inte helt sant... den här bodyn med rävar och skogsmotiv! Jag längtar verkligen efter att se vår lille skrutt i den! Jag har ju valt räv som "tema" för den lille nu när den är liten, så jag blev överlycklig när jag såg just den här bodyn. Den är ju redan blek, så det kommer nog inte märkas så mycket att den bleknar mer med tiden!
 
 
Något nytt i den här högen är dock den här filten! Mamma har virkat. Den kommer att bli så fin och praktisk i sommar, inte för varm men mjuk och fin i både material och färger. Lagom stor också! Jag tycker det här med hantverk och hemmagjorda filtar, mjukdjur och kläder är något av det mest kärleksfulla ett barn kan få.
 
 
Vilken skatt jag fått! Så himla lycklig. Och det är fortfarande fyra månader kvar innan den lille är här. Kan inte förstå att den ska bli stor nog att få plats i dessa plagg. Det är så ofattbart! Och återigen, tack alla fina släktingar och vänner för alla donationer! Ni anar inte hur glada vi är!