När man är på Fårö

Idag ska jag hit, till Fårö Kyrka. Dagens bröllop är även sässongsdebut för min del! Men medan jag är här och fotograferar tänkte jag att ni kan njuta av lite Fårö-bilder här på bloggen! För varje gång jag ska fotografera ett bröllop åter jag och rekar innan, för att jag på bröllopsdagen ska veta vart ljuset är bäst, vart man kan fotografera om det regnar, vart parkering och toaletter finns, och så vidare. Den här gången tog jag familjen med mig och vi gjorde en liten "trip down the memory lane". Jag och sambon har inte varit tillsammans på Fårö sedan 2012.
Så vi tyckte det var extra kul att åka över tillsammans. Jag spanade in platserna som jag ska fotografera på idag. Jag har varit på alla ställen förut, men det spelar ingen roll. Väder och tid på året gör att ljuset alltid är annorlunda, och saker kan ha tillkommit eller försvunnit sedan man var på en plats senast. Langhammar såg ut precis som jag mindes det.
På vägen dit stannade vi på Tempo i Stenkyrka för att handla något att äta till lunch, och för att tanka. Det var varmt ute, säkert 28-30 grader. Inne i bilen var det svalt och skönt. AC är bra ibland. I alla fall när man har spädbarn i en varm bilbarnstol. Jag hade klätt på henne bomullskläder i hopp om att skydda henne från solen. Men det var så varmt att sambon tog av kläderna delvis, så höll vi henne i skuggan istället, förutom några meter här och var till och från famnen till hennes lilla vagn. Vi slog oss ner på en bänk och sambon gjorde goda (och nyttiga!) smörgåsar på fröbröd, med färskost istället för smör och med lax, tomater och avokado. Så gott!
Jag ville passa på att ta lite bilder i skuggan också. Jag blev så nöjd med dem att jag funderar på att skriva ut några och ha på väggen. Jag är så glad att jag tvingade sambon att ta ett par bilder på mig och lilltjejen också. Han är en jäkel på film eller på bilder när han hänger med som assistent, men det är som om han totalt skiter i att det ska bli bra när han tar kort på mig. Jag måste guida och påminna om grundreglerna och det resulterar nästan alltid i dåliga bilder där jag ser obekväm ut och där jag tillslut säger "nej, skit samma!" varpå han blir irriterad på att jag ger upp och tar en ordentlig bild tillslut. Och med ordentlig, menar jag en bild som är skarp, som är lagom nära och som inte skurit av väsentliga kroppsdelar. Han har en tendens att zooma in alldeles för mycket, vrida kameran snett och därigenom kapa av händer eller liknande kroppsdelar. Det är inte lätt att vara sambo med en fotograf... vilka krav!
 
Tillslut var jag dock inte bara nöjd. Jag älskar bilderna han tog.Så det var helt klart värt lite tjatande!
Men så här såg vi alltså ut i torsdags, på nationaldagen, när vi åkte på äventyr till Fårö!