När det blev ramen till lunch

 
Ytterligare ett fall av "Annie, ta kort på det här!". 
 
Rameninspirerade nudlar till lunch! Adam har köpt en hel kyckling och bestämt sig för att använda varenda del, efter att ha sett ett avsnitt på Netflix om Dario Cecchini. Vi äter ju mestadels vegetariskt här hemma, men då och då dyker det upp kött på menyn. Kyckling äter vi extremt sällan, oftast är det vegetariskt eller fisk. När vi väl äter kött är det oftast falukorv & makaroner, haha. Det, eller olika färser av olika slag. Men i det här hade Adam lite kyckling. Vi har verkligen ändrat tankesätt helt från hur vi tänkte om mat för säg, tre år sedan. Då valde vi ett slags kött, och hittade på en rätt utifrån det köttet. Idag tänker vi en maträtt eller en typ av mat, till exempel soppa, gratäng eller gryta, och utgår från det. Kött är en lyxvara här hemma och när vi väl äter det njuter vi verkligen av det. Men maten vi lagar utan kött är lika god, och man tänker inte på att det oftast är vegetariskt. Det är mat, rätt och slätt. Varierat, gott och fullt av smaker oavsett vad för slags protein vi äter, om det kommer från växtriket eller om det är animaliskt. Just nu har vi mamma på besök och det ska bli kul att se vad hon säger i slutet av veckan om kosten!