När man pysslar i ett blivande barnrum

 
Så här såg gästrummet ut när vi köpte huset för ett år sedan. Ganska snabbt blev det förvaringsrum med en gästsäng i, och vi var aldrig här inne. Men här har det hänt lite. Min mamma kom ner under påsklovet och då satte vi fart, tömde och sedan gick hon lös därinne. Färg och tapet var inköpta sedan tidigare, men foglossning, jobb och sedan tidig förlossning satte käppar i hjulet.
 
Ska vi ta och kika hur det ser ut i det forna gästrummet nu en dryg månad efter att Livia fötts? Vi kan ju absolut enas om att vi inte hann klart innan hon föddes, vilket var målet. Vi hann inte ens börja. Men nu har vi börjat, och kommit en god bit på väg.
Själva rummet känns mycket större. Ljuset är otroligt nu när väggarna inte längre är mörkt blå. För den blå färgen var bra mycket mörkare i verkligheten. Nu är väggarna målade i en ljust grå nyans från Rusta, Tundra. På dagen är den ljus och fin, på kvällen känns den mörk och ombonad. Även fondväggen är en tapet från Rusta. Jag köpte den redan förra våren när det var 20% på alla tapeter. Rusta brukar ha det några veckor varje vår och höst, så vi passade på. Vi hade vunnit budgivningen och vi hade bestämt oss för att försöka bli föräldrar.
Tapeten fick dessutom även pryda skåpen i snedväggen. Bredvid den öppna spisen är det målat för att kunna rita med kritor på. Roliga detaljer som vi hoppas att barn kommer att uppskatta. Ni skymtar den blå vaggan, som ska monteras ihop och få en madrass.
Mamma satte en ballong i det lilla hålet i väggen. Vi har inte många möbler än, så det blir att leta på loppisar. Just nu har vi vaggan, lite förvaring och massor med gamla, ärva leksaker som ska sorteras och tvättas.
Skåpen som, är inbyggda fick förresten nya knoppar också. Sambon tykte rummet blev väldigt "feminint, men inte på något negativt sätt!" och det kan jag hålla med om. Men samtidigt handlar det om detaljer. Knoppar går enkelt att byta ut. Dessa hade jag liggande hemma redan, köpta i USA på en utförsäljning där. 
I Rummet sitter våra gamla favoritgosedjur och väntar på att Livia ska flytta in. Min slitna gamla nalle "Lina" och elefanten som jag fick när jag föddes. De ska få en träskiva att sitta på.
 
#1 - - Dan Brickman:

åå Fanten .. att han är kvar eller hon kanske :)

Svar: Haha ja mamma sparade tydligen typ allt ;-)
Annie Brickman