När det är måndag igen

Idag ska jag och Livia in till stan och ha möte med Medeltidsveckan. Det ska bli hur mysigt som helst! Den här veckan kommer att bli jätterolig: jag ska redigera och skicka de sista bröllopsbilderna, jag och sambon ska filma en enkel musikvideo och så blir det eventuellt en familjefotografering bland höstlöven. Full fart! Sedan ledighet. Sedan får jag äntligen vara mammaledig med den här lilla plutten. Hon som inte är så liten längre.

Vi har några dagars egentid jag och hon just nu, eftersom sambon är i Stockholm på kurs. Sambons mamma och styvmamma hjälper dock glatt till, så det är oförskämt enkelt ändå. Faktiskt är jag förvånad över hur enkelt det är, att vara mamma. Allt man behöver göra är att göra sitt bästa, ta djupa andetag när humöret bubblar upp och lyssna lagom på vad andra säger. Det är mycket enklare än jag trodde. Jag förväntande mig att få en massa kommentarer och "goda råd", oroa mig för allt och ingenting, lida svår sömnbrist, ligga i migrän en gång i veckan och aldrig få en chans att duscha. Det är verkligen inte så. Moderskapet blir vad man gör det till. Jag tror att om man är trygg i sig själv, så blir man trygg i sitt moderskap också. Jag har aldrig känt mig lyckligare än jag gör nu. Jag var redo för ansvaret och jag älskar henne besinningslöst.  
Det är så kul nu. Man vet aldrig vart man hittar henne. Hon har börjat kravla och rulla iväg... under fåtöljen? Det är en favoritplats just nu. Älskade unge!