När man fyndat

 
Jag fick post! Ett par enkla spännbucklor har landat i huset och kommer att pryda det förkläde jag paniksydde inför årets Medeltidsvecka då jag insåg att inga av mina klänningar var amningsvänliga. Jag hittade inga jag gillade på marknaden, men när jag var inne på Wish i ett annat ärende så fanns dessa med erbjudandet att enbart betala frakten. Så för ca 25 kronor så fick dessa flytta hem till mig. Lite konstigt tycker jag att det är att det kan kosta 20 kronor att tillverka någonting i Kina och sedan skicka till andra sidan jorden... 
 
Det finns många liknande Kinesiska hemsidor som säljer allt möjligt skräp. Ofta är det faktiskt skräp. Kineserna har en annan kultur än vad vi har, och de tänker på ett annat sätt. När jag jobbade i butik kunde vi få leveranser där helt plötsligt färgen var annorlunda på en batch föremål, eller ljustakar som var lödda snett. Spegelglas som var helt buckligt eller gardiner där mönstret var klippt helt snett. Allt sådant säljstoppades här och skickades tillbaka innan kunden fick se det, men kineserna tyckte själva inte det var några fel på produkterna. Vaddå? Gardinlängderna var ju av samma tyg, vad spelade mönstret för roll? Och det var väl bättre att få guldiga föremål än inga föremål, om de silverfärgade var slut? Spegelglas behöver väl inte vara perfekt, så länge man ser sig själv i det? Typ så. Därför är jag alltid väldigt skeptisk när jag beställer någonting från Kina.

Jag skulle ALDRIG beställa någonting viktigt därifrån. Faktiskt är det sällan jag beställer något alls från Ebay eller Wish eller andra utländska sidor, t ex Amazon. Amazon beställde jag på en del ifrån när jag bodde i USA. Bor man på en ö så är det nödvändigt att beställa online många gånger, och ibland chansar man. Jag tror att näthandeln är framtiden. Men för att det ska vara miljövänligt måste man tänka efter. Jag beställer aldrig express utan väljer alltid det alternativ som tar längst tid. Jag beställer ingenting om jag inte är säker på att jag vill ha det, för det är returer som verkligen skadar miljön. Näthandeln kan vara bra, då stora mänger varor inte skickas från lager till lager innan de hamnar i butiker, dit folk åker fram och tillbaka, där osålda varor kanske skickas tillbaka till andra lager eller hamnar i e-butiker. Jag har nog aldrig reklamerat eller skickat tillbaka någonting jag köpt via nätet. Även om jag inte varit helt nöjd. Det var en chansning, och ibland lönar dem sig, ibland inte. 
 
Handlar du ofta via nätet? Har du någon knasig upplevelse av webbhandel?
 
#1 - - Dan Brickman:

Jag har också köpt lite från Wish även om jag inte är så glad i det egentligen men då jag ville ha ett multiverktyg att ta med mig när jag är ute med hojen så köpte jag ett. Harleys egna kostar ca 3000:- och detta från Wish gick på ca 350:-. Jag fick iofs vänta i tre månader men kvaliteten verkar faktiskt helt ok. Jag köpte ett par handskar och en halsduk för varma dagar och de kom efter ett par veckor redan. Fast det blir nog inget mer därifrån men hittills har jag haft tur verkar det som :)

Svar: Haha ja det verkar vara lite som att köpa på lotteri! Är det bra är det toppen men man kan inte förvänta sig att det är det ;-)
Annie Brickman