När september redan är här

Vad hände? Vem klickade på "snabbspola"-sommaren? Nog visste jag att Augusti skulle bli hektisk, för det har den varit sedan jag började fotografera bröllop på allvar 2016 (2015 åkte jag hem en sväng och missade delar av bröllopssäsongen). Med en liten bebis hemma visste jag att tiden skulle flyga iväg, men inte alls så här snabbt. Sambons mamma kommenterade i fredags: "Ni har aldrig besök hemma längre? Förut när jag kom förbi hade ni alltid vänner hemma". Jo, vi varnade nog de flesta i förväg att augusti blir en sådan månad. Ändå tycker jag att vi hunnit med att vara förvånansvärt sociala. Under Medeltidsveckan hade vi ett kompispar boende här i typ fem dagar, avslutade det med parmiddag tre par och vi har varit på Ramnäs bland både vänner och familj mitt i allting. Mycket socialare än vad jag väntat mig att vi skulle hinna med.
 
Men nu är september här. Det kommer fortsätta att vara intensivt fram till efter den 24:e. Vi kommer att göra ett besök i Jämtland, sambon ska till Ramnäs igen nu idag-på onsdag. Vi ska stå på två mässor och jag har tre bröllop att redigera klart och skicka iväg. Vi har två filmer som ska klippas och en massa kontorsjobb som ligger på hög. Livet står lite på stand by tills dess att september är över. Den fritid man har vill man bara spendera hemma med lillan i famnen och locka henne att skratta. Hon är så lätt att få att skratta. Mycket redigering gör jag hemifrån, så kan jag ta korta pauser med bebisgos och lite lek mellan varven. Vi måste dock lägga på ett kol här hemma. Vi behöver avsluta Projekt-byta-trappräcke, för snart börjar Livia krypa. Hon skjuter sig iväg på rygg just nu och gör kryprörelser i luften när hon ligger på mage. 
 
Jag vill stanna tiden. Samtidigt har jag nog aldrig varit lyckligare. Att få jobba med det jag älskar och ha min lilla familj nära mig är mer än jag någonsin kunnat drömma om. Vad spelar det för roll om alla rum i huset har någon ofärdig detalj? Biblioteket ska få el inkopplat i taket, ett element och ett till vägguttag. Barnrummet ska byta element. Vardagsrummet ska få ett lager färg på vedhållaren. Hallen där uppe ska få nytt räcke, hallen nere en barngrind till trappan. Dörrlisten till sovrummet ska slipas och målas. Gästhuset saknar fortfarande några våder tapet. Tja... det är ju inte så att vi blir sittande sysslolösa i höst inte!