När man var och jobbade på Fårö

Det bästa med mitt jobb är äventyren. Det har inte varit mycket sådant senaste året, då jag varit mammaledig. Men annars. Man får besöka platser man annars inte besöker, på tidpunkter som gör dem så magiska att uppleva att det inte riktigt går att föreställa sig varför man inte alltid går upp halv fyra på morgonen och åker och jobbar.
Men när klockan ringer halv fyra är man inte så taggad på att gå upp. Det är först när man står där som man inser att det var värt det, inte bara för jobbet utan för själen. Att se solen gå upp är det bästa jag vet, men jag unnar mig det så extremt sällan. Jag är för morgontrött. Men jag mår alltid väldigt bra väldigt länge efter att ha sett solen gå upp.
När jag jobbat färdigt åt jag frukost. Jag hade ingen matlust där vid fyra, men jag gjorde lite fil och granola och hade med mig i en lyxig glassförpackning. Jag brukar skoja med sambon om att jag måste köpa mer glass, för att vi har slut på matlådor. Picknickkorgen var ett fynd som sambon (!) gjorde förra sommaren på en av Gotlands största bakluckeloppisar. Han fick syn på den och sa attvi behövde en picknickkorg. Jag minns inte exakt men jag tror att vi gav 25 kronor och säljaren prutade ner den på egen hand när jag frågade om priset. Den kanske inte är praktisk att bära men den är hur mysig som helst att ha med sig, så ska man inte långt tar jag gärna med den! Ut i trädgården eller till stranden. 
Min favoritfrukost just nu: filmjölk, en klick sylt, krossade nötter, havregryn/müsliblandning och lite granola. Lagom sött, syrligt, mjukt och knaprigt! Picknickfilten släpade jag med mig i onödan. Det fanns ju en bänk...
 
#1 - - Dan Brickman:

Soluppgång är något väldigt speciellt. Det är så stilla och ljuset är så fint. Ofta tycker jag också att luften är bättre på något vis men det vet jag ju inte säkert. Till skillnad från min yngsta dotter älskar jag tidiga mornar.

Svar: Haha ja hon är ingen morgonmänniska ;-) Håller helt med dig!!
Annie Brickman