När sommaren plötsligt trillade ner från himlen

Ursäkta tystnaden som rått på bloggen. Det har delvis berott på fint väder, delvis på ett par migränanfall, men mestadels på att sambon är hemma och jag har saknat att umgås med honom. Vi har börjat titta på Outlander igen, sässong 3. Vi såg första avsnittet när det kom ut, men desan föll det liksom bort. Vi har inte haft någon TV-serie att njuta av tillsammans på flera år, men Outlander är så romantisk och så spännande, så det är otroligt mysigt att kura ihop sig i soffan och hålla händer som ett nyförälskat par. Men annars då, vad har vi mer gjort? Grillat. Typ varje dag i en vecka. Allt möjligt.
Dessa bilder tog jag igår, och då kom jag över en bit gotländskt kalvkött som skulle gå ut i datum inom några dagar, så det var halva priset på det. Vi som annars inte äter kött mer än en gång i veckan eller så har nog tömt vår frys på kött nu. Vi vill enbart köpa kravmärkt svenskt eller gotländskt kött, för det är viktigt för oss att djuren haft det bra, men det blir mycket dyrare och då köper vi sällan kött alls. Jag skulle aldrig kunna bli enbart vegetarian. Grillat kött är alldeles för gott. Men det ska ju också serveras till färska grönsaker, en hemgjord potatissallad eller som i det här fallet, potatisgratäng. Att grilla tar dock tid, så maten brukar vara klar vid halv åtta, och då har vi en väldigt trött liten tjej. Vi brukar börja nattningsrutinerna vid åtta och hon somnar alltid långt före nio.
Vi skojar om att hon är vår lilla LCHF-unge. Just nu slänger hon bort potatisen och vill enbart äta köttet, så man får mata henne med potatisen först innan hon inser att det finns kött. När hon väl fått den första biten kött slängs allt annat till den glatt väntande hunden, som förresten blivit en fena på att ljudlöst lägga sig under barnstolen. 
Det har väl varit vår vecka. Jobb på dagarna, grillkvällar och sedan Netflix.