När man drömmer

 
 
Vårt hus är idag på 90 kvadratmeter och det är inte så härligt planerat. Trappan är brant och absolut inte barnvänlig, toaletten gömd så långt bort ifrån sovrummen som det bara är möjligt och det iskalla klinkergolvet i tvättstugan lutar åt fel håll... så drömmen är att bygga om huset rätt så ordentligt. Spara biblioteket och vardagsrummet men göra om i stort sett resten. Men då kommer vi att behöva flytta ut under tiden, så vi kommer att bygga ett garage och gäststuga, där den senare har kök och badrum så att vi kan bo där några månader. Jag vill köpa så mycket som möjligt av materialet begagnat. Dörrar, dörrknoppar, fönster. Någonting jag vill ha inne i huset senare är engelska dörrhandtag. Jag har köpt med mig några begagnade från USA och hoppas köpa några fler innan det är dags för den stora renoveringen. Gästhuset kommer ha vanliga dörrhandtag. 
 
Jag på min favorit secondhand/antikaffär i Santa Barbara, där jag köpte typ två eller tre dörrknoppar.
 
Det finns flera skäl till att jag vill ha de engelska knopparna. Främst för att det är svårt för husdjur att lära sig att öppna, även för små barn. Så det är antingen säkrare ur det perspektivet. Sedan tycker jag att de är mycket finare. Vi lär ha "vanliga" svenska handtag på ytterdörrarna, men inne vill jag ha knoppar. Jag vill att varje rum har sin unika knopp, sitt handtag. Sambon tycker även varje dörr ska ha en egen färg, men det är ett beslut för senare.
 
Vi gillar bägge två att bryta mönster, bryta normerna. Bara för att "alla andra" har det på ett visst vis betyder inte det att vi måste hålla oss till det. Jag vill ha ett hem fyllt med fantasi, där 1800-tal möter nuet och där färg klickar till men inte dominerar. Härliga skåp, vackra detaljer. Jag har hittat en ny favoritbutik att dagdrömma om, Raja i Stockholm. Ägaren var med i "Vem bor här" nyligen, ochd eras hem var superhäftigt. Jag vill inte bo i ett tema-hem, men jag vill att detaljer ska väcka frågor, att vissa möbler ska sticka ut medan andra smälter in. 
 
Den här köpte jag ny på outlet för 14 dollar i USA. Jag ser den leda in i ett framtida sovrum.
 
Jag ser fram emot att bygga garaget. Det blir en utmaning för mig och sambon, och en bra övning inför den stora husrenoveringen senare. Att komma överens om färgval, material och tapeter. Det är den biten vi hade svårast med när vi skulle göra vårt första rum ihop. Vi har väldigt lik smak, men han kan inte riktigt visualisera i förhand så som jag kan. Det ska bli minst sagt spännande att göra stora val ihop den här gången!
 
#1 - - Inger :

Hade ingen aning om att det fanns så fina låsstolpar. Vill-ha-varning! 😊

Svar: Men eller hur!! :-D
Annie Brickman