När katterna fått en plats

En kattlåda är ju inte det mest snygga man kan ha i badrummet. Ändå tyckte jag att vår var rätt okej, turkos botten och vitt "lock". Däremot tyckte även Livia och valpen om lådan, att gräva i den mm. Dessutom snor Akira kattmaten och Livia leker med den. Så i ett försök att slippa dessa bekymmer bestämde jag mig att göra om en gammal byrå som jag fick av syrran och pappa när dem flyttade. Den var skamfilad och de tänkte köra den till tippen. Men nu har den fått nytt liv som en praktisk kattmöbel. Detta gjordes sent i vintras, byrån har varit klar i någon månad nu i alla fall. Det känns som igår, men när man ser barnen inser man att någon månad är lång tid i ett ungt liv!
Jag sågade hål i sidan och tog bort de två nedre lådorna. I den översta lådan ligger katt. och hundsakerna. Jag borrade några vädringshål på baksidan, och sågade ut ett hål i botten.
Sedan målade jag något lager färg. Dock använde jag lackfärger som vi haft kvar här hemma. Vi ville ha en sliten effekt. Livia tyckte projektet var jättespännande, Den provades flitigt. Jag målade mest medan Adam nattade henne, så att den skulle vara torr nog för henne att röra vid nästa morgon.
Oftast låg Saga i selen eller bredvid på en filt. Hon var helt ointresserad av projektet, så klart. I hennes ålder är det bara famnar och mat som betyder något.
 
Adam hjälpte till med vissa moment. Mest var han barnansvarig så att jag fick ostörd tid. Akira var också med på sitt vanliga vis, som snubbel-hinder precis framför mina fötter oavsett vart jag gick.
När Livia var vaken ville hon också hjälpa till. Måla är det roligaste hon vet! "Mala!" säger hon, och sp ska hon doppa penseln i burken. Jag låtsas-doppar och ger henne en torr pensel, så får hon "hjälpa till". När det är lack märker hon ju inget.
Saga var min support när jag höll på. Vi satte fast de nedre lådfronterna med magneter så att man kan lyfta bort det helt. Det underlättar städningen. Sedan låser man "lådan" och så är den mer barnsäker!
Adam dumpade även Saga i tvättkorgen en kväll. Det gick en väldigt kort stund, sedan blev hon jättearg. 
 Men katterna gillade att få en ny, upphöjd matplats! Livia leker ju ändå med kattmaten. Och Akira har lärt sig att sno den ändå. Den blev.. praktisk. Lite för stor, så jag vill nog göra en ny version när vi renoverar badrummet. Nu vet jag hur jag vill ha det!
Men helt klart bättre än vår gamla kattlåda. På bilden längst ner ser ni den, innan jag gjorde slag i saken och tog bort den. Katterna älskar i alla fall sin byrå!
Men vad jag längtar efter nytt badrum!