Nästa års leksak(er)

Nu är snart julen här, och jag har gått igenom ett ganska omfattande sorgearbete. Vi hamnade redan från start tre veckor sent i bygget, och sedan har vabb dragit ut på det ännu mer, så vi är väl runt 6 veckor efter planerna. Det har innefattat att jag fick skippa mina drömmar om en jul hemma och försöka hitta något allternativ. En jul i sommarstugan innebär inte bara att bo trångt och opraktiskt och med mögliga väggar, utan också med ett pyttelitet kök, utrustat som sommarstuga och utan direkta arbetsytor, ett litet frysfack för maten och ja, rätt omöjligt för den livsstilen vi i vanliga fall lever, särskilt kring jul. Jag älskar att baka, och det har jag inte gjort sedan september, typ.
 
Jag saknar det något enormt, men tröstat mig med att nästa jul kommer att bli magiskt. Nya köket kommer nämligen inte att ha en ugn - utan två. Vi fick ett superbra pris på Black Friday (det ovan) och det kommer att bli precis underbart. Jag tänker så ofta på vad "änkan Charlotte", första ägaren till vårt hus, skulle ha tyckt. Två ugnar, elektriska?! Det hade hon aldrig kunnat föreställa sig, som lagade mat på vedspisen och värmde huset med tre ytterligare små eldstäder. Det får mig att känna mig väldigt bortskämd, som tycker att sommarstugans kök och skick inte lever upp till min standard. Jag är så himla bortskämd. Att bo i stugan ger i alla fall ett perspektiv. Jag kommer att uppskatta våra två ugnar extremt mycket nästa jul. När man kan griljera julskinka och laga mat samtidigt, eller värma olika rätter på samma gång inför julmaten.
#1 - - Hanna Karlsson:

Det låter helt fantastiskt att ha två ugnar. Lyxigt värre. Sommarstugeliv med begränsade ytor låter inte så kul så här i juletid.

Svar: Nej det blir stor skillnad är vi väl flyttar hem igen! :-D
Annie Stumle