När man haft helg

Jag saknar tiden då jag kunde sitta och blogga vid 9 varje morgon. Att sitta ner med en kopp kaffe och bilder på dem och det jag älskar, det är vardagslyx för mig! Nu försöker jag att bara sitta vid datorn när barnen sover, eller när saga är road av annat - vilket inte blir ofta nog. Men livet har ju sina perioder. Det är skönt med mindre skärmtid också. Helgen var nästan helt skärmfri. Knappt kameran var framme. Vi lekte i parken med barnen i lördags, handlade murbruk och fixade hemma. Söndagen ordnade jag scones till frukost och på söndagen ordnade Adam brunch med omellett.
Adam håller på att lära sig att mura. Vi ska ha en stenmur runt hela trädgården, men man får bokstavligt talat ta en bit i taget. Det går relativt snabbt framåt i alla fall! Första stenarna tog längst tid, när han försökte lista ur hur man gjorde. Det går snabbare och snabbare nu! Delar av muren är av natursten, delar med block.
Saga hejar glatt på pappa! Hon älskar att sitta i sin lilla bil. Hon håller sig sysselsatt länge. Livia har förstått att den är Sagas, så hon skriker inte "min, LIVA!!" när man sätter Saga där. Hon slutar tjata så fort man säger "Nej, den är Sagas. Saga har den nu."

Men självklart testar hon den när Saga inte sitter där.
Annars föredrar Livia sin sandlåda. Jag har aldrig förstått mig på varför man ska ha en sandlåda till barn - jag minns inte att jag använde en när jag var liten, i alla fall inte så mycket. Men nu förstår jag! Jag har inte minnen från så långt tillbaka i mitt liv. Men Livia älskar verkligen att baka sandkakor. Hon fick ärva några plastbilar av sin kompis och dem älskar hon att ha i sandlådan. Bilar är hennes nya grej. När vi åker bil pekar hon på andra bilar och ropar lyckligt: BILEN!
Annars tränar vi på färgerna nu. Hon vet vilka färger som är vilka men har lite svårt att säga dem. Det kommer ofta i en blandning av svenska och engelska. Det är ju inte lätt! Flera av namnen är ju jättelika. Red och Röd, eller green och grön. Svårt för en liten tjej att förstår och säga, det blir liksom en kombo av språken med ett uttal mitt emellan. 
Så nu är det lite kaos på ett annat sätt. Det är kaos vid entén till trädgården, men jag har skruvat bort trasig el från huset, som gamla ägaren tyckte var lämplig att ha där. Spotlights för inomhusbruk. Dem är äntligen borta!! Och bänken vid entrén är oljad och redo för ännu en sommar. Dessa bilder knäppte jag i lördags, och då var gräsmattan ännu inte klippt. Det är häftigt, hur mer prydligt ett hus verkar så fort gräsmattan är klippt!
Adam har kämpat på vid infarten. Det blir en mur i natursten som övergår in i den mur vi redan har, och en grind som vi hittade i trädgården när vi flyttade in, som äntligen kommer till användning igen. Jag hade den som dekoration i rabatten förra året. Nu ska den borstas och målas om och äntligen få en paradplats vid huvudentrén.
Det kommer att bli så fint, vår egna "secret garden", när det är klart!