När man äntligen har sänglampor!

 
Jag har letat lampor till sovrummet - klassiska vägglampor - sedan vi färdigställde sovrumsgaveln i somras/våras. I nästan ett år, alltså. I butiker, på nätet, på loppisar. Jag hittade ett par superfina för typ 695kr/st i en gårdsbutik men Adam sa blankt nej. Då vi inte har plats för sängbord var det tvunget att vara vägglampor - Livia skulle ha för kul med dem om de hängde från taket. Så äntligen hittade jag några i en secondhand-butik innan jul, svängbara och i en fin färg som skulle matcha rummet. Men med glaskupor, aningen för... blommiga? Jag skänkte tillbaka skärmarna till samma ställe och började leta skärmar. Jag monterade upp lamporna så länge och såg fram emot att bli klar med rummet genom den sista detaljen, barnsäkra vägglamps-skärmar. Det är ju enkelt! Eller?
 
Inte alls, faktiskt. I rummet har vi både silver och mässing/guld så i teorin var vi flexibla. Men från december till februari letade jag i olika secondhandbutiker och på Tradera, utan resultat. Att hitta två var omöjligt. Eller skärmar som inte var av glas eller porslin. Jag vill ju köpa så mycket jag kan second hand och det känns alltid som en fusklösning att köpa nytt.
 
Men jag gav upp och började leta i butiker, på webben och på Pinterest efter idéer på skärmar jag kunde göra själv, i värsta fall. Men det är tydligen hemskt omodernt med vägglampor eller skärmar till dem som inte är i glas. Jag hittade ingenting, inget alls, och gav upp.
Till och med slutet av mars satt lamporna uppe utan skärm. Livia älskade det och skruvade glatt ur glödlamporna. Vi använder lamporna varje kväll, så det gnagde i mig att jag inte hittade någonting. Helst ville jag ha något i metall. Så jag funderade - vad har jag hemma, i metall, som kan bli en lampskärm? Jag gick runt och kikade och funderade. En skål, kanske?
 
 
Det var då jag kom på det. Ljusstakarna jag köpte 2019 på Maxi Östersund för 10kr st. De har innehållit vaniljdoftande ljus, men tre är tomma och har haft värmeljus i (förutom när Livia får tag på dem och leker). Jag tog två av dem och kollade. Helt perfekta i storlek.
 
Så jag borrade hål i bottnarna med en metallborr, och knipsade ett stort, runt hål med en tång. Jag utgick från den lilla plastringen som ingick i lampan. Det var hur mysigt och enkelt som helst. Jag satt framför TV:n med Saga i knäet och ordnade det på en halvtimme.
Sedan var det bara att trä på och skruva fast ringen igen. Efter det var det klart! Fyra månader senare typ, ett år ungefär efter att sovrummet var klart. Nu kan vi äntligen läsa i sängen. Total kostnad 60kr/lampa. Adam läser nästan varje kväll, jag ligger mest och gullar med Saga och ser henne somna, men det är för att jag just nu inte har någon bra bok att läsa. Jag läste nyss klart en och väntar på att sista boken i serien ska komma ut.
Ni ser Adams boksamling över lampan. Han läser en eller två sidor, helst böcker om att må bra eller sådant. Jag kan inte sluta när jag väl börjat och kan sluka sju kapitel, men typ bara romaner, helst fantasy eller historiska romaner.
Så nöjd!
 
#1 - - Dan Brickman:

Så nyggt och så smart :)

Svar: Tack!!!
Annie Stumle