När man har värmebölja!

Vilken värme vi har fått! Det gick från typ 8 grader i söndags till 22-25 grader i vår trädgård. Tur för Adam att han var iväg och filmade sina moln då. Vi har haft några magiska dagar. På förmiddagarna har jag och Saga mest varit ute i trädgården. Jag har lyssnat på ljudböcker och påtat i trädgården. Saga har övat armhävningar i sitt lilla gym.
Jag älskar ljudböcker. Det är så mysigt att ha något att lyssna på medan man arbetar med händerna. Jag blir lätt uttråkad av musik och behöver något som fokuserar mina tankar om jag ska kunna göra långdragna sysslor. Ljudböckerna hjälper mig att fokusera och att ha roligt. Just nu lyssnar jag på en ny serie av Cassandra Clare, en av mina favoritförfattare.
 
Det är en fantasy-serie som utspelar sig vid förra sekelskiftet. Jag älskar fantasy, historiska romaner, drama och romantik, så just den här serien är en av de absolut bästa jag läst. 2/3 böcker finns ute och jag lyssnar om första boken igen. Författaren är ett stort fan av Harry Potter och hela världen hon skapat är inspirerad av J.K Rowling - i början var Cassandra Clare en fan-fiction författare och flera scener i hennes böcker fanns i hennes fan-fictions online förr. Jag upptäckte henne först för några år sedan, när hennes böcker som utspelar sig i modern tid blev en Netflix-serie (extremt B, men mysig, den heter "Shadowhunters"). De böckerna är bra, ganska mörka och med ett par kärleksrelationer som inte är särskilt trovärdiga, men dramat är bra och twisterna är jäkligt bra, om jag ska vara ärlig. Dock anser jag att hennes böcker som utspelar sig i samma värld men hundra år tidigare är mycket, mycket mer trovärdiga och spännande. 
Jag har lyssnat på dessa böcker medan jag planterat två nya rosor, en klätterros som heter Awakening, och en namnlös buskros. Jag har fått dem av en av mina bästa vänner, som vill bli av med allt taggigt i sin trädgård. Jag fick tre rosor av henne förra året, nu har hon inga kvar längre. En fick en provisorisk plats framför huset och den andra hamnade på sin "riktiga" plats vid altanen, men det ska till en liten mur runt, så kanske måste den flytta en kort stund medan vi murar. Vi får se.
Med mig hade jag mina trogna vakthundar, som låg i skuggan intill mig hela tiden. Akira börjar bli stor, men hon är väldigt valpig fortfarande. Hon skäller fortfarande när folk passerar på cykelbanan utanför, men mindre. Mer frustande varningar än regelrätta skall, oftast. Mamma Hollie tittar bara med sina lugna, whisky-färgade ögon. Snart har alla knoppar slagit ut på syrénbuskarna, och då kan de inte se vägen förutom genom grinden. Det ska bli skönt!
I hatten är Saga lik storasyster. Hon älskar den lilla gåbilen, som jag köpte förra sommaren för att hindra Livia att sticka medan jag påtade i rabatterna. Ett bra köp! Saga älskar den och jag hann plantera bägge buskarna innan hon tröttnade. En hel del kryddor och växter också. Vi har även påbörjat muren mot parkeringen. Några varma kvällar till, och vi kan starta själva murningen. Det är så mycket förarbete att ta tag i först. Ett steg i taget!
Hur varmt eller kallt har ni haft det de senaste dagarna?
#1 - - Dan Brickman:

Senaste dagarna har det varit 22-26 grader varmt och sol. Kanon men innan det var det kallt och regnigt. Vädret är i alla fall bra just nu :)

Svar: Wow!!
Annie Stumle