När temat är Ljus & Mörker

Jag kände att det var dags för en ny fototriss, särskilt nu idag när det snart droppar in gäster som ska hjälpa till att bygga pepparkaksborg/slott medan jag sätter lussebullsdeg. Veckans tema är LJUS & MÖRKER och det är ett tema som står mig nära hjärtat både som fotograf och som människa.

Världen vore ingenting utan ljus och mörker. Det är en vacker balans. man behöver båda två för att skapa ett fotografi - som betyder, att skriva med ljus. Men om inget mörker fanns att skriva i, skulle ljuset aldrig synas. I ett liv finns stunder av ljus och stunder av mörker. Jag valde tre favoritbilder.
Ungdomen, med alla drömmar, så hoppfyll och lycklig och sprudlande glad.
Mitt i livet, mitt i stressen, med alla möjligheter som gnistrande stjärnor runt omkring sig.
Och slutet, mörkret, när den lilla gnistan av hopp är allt som får en att orka med även den allra tuffaste vardagen. Det här var en hemlös som låg och sov utanför en kyrka i San Fransisco. Det berörde mig att se. Tog bara ett snabbt kort och skyndade vidare, för det kändes som om jag betraktade någonting jag inte borde se.

Det behöver självklart inte vara så extremt. Men på något vis... utan den ena är det svårt att uppskatta en andra. Utan mörkret kan vi aldrig beundra ljusets skönhet. Utan livets hårda dagar skulle vi inte uppskatta de
 
Fler trissar hittar ni här. den här omgången är dessutom en tävling i sammarbete med Coolstuff. Där inne hittar ni en massa härliga julklappstips! Som min favorit, en polaroidkamera! Det skulle jag köpa till mig själv i julklapp, om jag vann. ;-) Lycka till med era bidrag!
9 kommentarer publicerat i Fototriss
Taggar: Church, Disney, Disneyland, Homeless, LA, San Fransisco, Street
#1 - - Violen på Brandholmen:

Fin skildring av ljus och mörker!

Svar: Tack!! ^^
Annie Stumle

#2 - - Oliver:

Fina bilder! Jag gillar den "förbjudna" bäst. Kontrasten mellan kyrkans solida väggar och uteliggaren gör bilden oerhört stark och den öppnar för många tankar.

Svar: Tack!! :-)
Annie Stumle

#3 - - Beppan:

Intressant triss med fina bilder och tänkvärd text.

#4 - - Borgmästaren:

Mycket innehållsrik triss där den första bilden nästan blåser en av stolen. Man tror knappt att det är sant att det är en riktig bild. Sedan tas man snabbt ner igen i den sista bilden. Härlig kombo av allvar och fantasi.

Svar: Tack <3
Annie Stumle

#5 - - Gemsofmylife:

Väldigt vackra kort i en vacker triss !
Med tankeställare som kändes nu här i ruggiga blåsten och regnet ..
Tack för att du delar
första ggr jag är här så jag ska titta runt lite
Kram Sanna

Svar: Tack :-)
Annie Stumle

#6 - - Mia Ahlstrand:

Vilka fina bilder och förstår att du blev berörd av sista bilden. Älskar perspektivet i mitten bilden! Och grattis till alla tentor och utställningen!!

Svar: Oj, tack! Jag har totalt missat att jag gått till final :-D Tack!!
Annie Stumle

#7 - - Mia Ahlstrand:

Och grattis till finalplatsen! (glömde det)

Svar: Oj, tack, har jag gått till final? :-D Vad kul!
Annie Stumle

#8 - - Nukke:

Jestas, den där sista bilden : att inte ha plats att sova in i någon hus...att inte bo någonstans. Det är så enormnt sorgligt !!!
Jag tycker om alla dina bilder !!! Önskar dig trevligt veckoslut !

Svar: Tack! Eller hur, det är ju ofattbart hur det måste vara att ha hamnat i den situationen! Här i USA är det så mycket enklare att komma dit, det är så lätt att förlora sitt boende och det finns i stort sätt inga skyddsnät och ingen social som ordnar bostäder. Har flera vänner som blivit hemlösa i omgångar, men det går ju så länge man har vänner man kan få hjälp av <3 Tycker det är så sorgligt att tänka på dem som saknar familj och vänner och ett tak <3
Annie Stumle

#9 - - Anneli - A'la Foto:

Fina bilder där de två första sticker ut! Jättefina bilder! Gillar verkligen fyrverkeribilden med sagoslottet men det blir ändå mittenbilden som blir min favorit! Den är supersnygg! Grattis till finalplatsen!

Svar: Åh, tack!! :-D
Annie Stumle