När man besökte Disneyland

Visste ni att det finns ett Disneyland i LA? Jorå, det gör det. Två parker, faktiskt, ett original för barn och ett lite nyare, tuffare, för vuxna. Gissa vilket jag och Nenny bestämde att vi skulle besöka? Såklart. Det för barn!
Men det var verkligen mer än bara barnvänligt. Fantastiska tavlor såldes i butikerna, antingen orginalen eller printade versioner. Superfina, skulle lätt kunna tänka mig en sådan på väggen hemma. Oavsett ålder.
Vi började med en lätt fika och kaffe - jag spillde det mesta över mig eftersom att locket hoppade av från min Starbucks-mugg och den fulla koppen klämdes ihop och ut kom kaffet. Yes. Det är jag som lyckas med det. Ny tröja hade jag också. Men vet ni vad? Kallt vatten, snabbt, så går det mesta bort. Gnugga in lite diskmedel på de jobbigaste fläckarna. Efter fem minuter i badrummet var min tröja blöt, men som ny igen. Vädret var dock så varmt att den snabbt torkade.
Vi åkte häst och vagn också. Vi hade ju gott om tid och det var ett utmärkt sätt att komma runt parken och se lite hur det såg ut. Och så var det mysigt. Det var så mysigt att vandra omkring i dessa fina byggnader och kolla på souvenirer och känna sig som ett barn igen.
Och åkte, det gjorde vi också. Bland annat fick vi en rundtur i en minivärld som var så vackert gjord. Den stackars killen som var guide verkade dock väldigt trött på Disney. Synd att dem inte ersatt honom med ett inspelat meddelande. Han lät mer som att han var på begravning än på ett nöjesfält. Stackarn!
Jag blev nog mest betagen i Elsas slott. Det är nog den vackraste scenen i alla Disneyfilmer hittills, eller, hela Frozen är full avjättevackra scener. Men det där slottet alltså... en liten flickas dröm upp i dagen!
Och jag var paparazzi, fotade bara för att minnas och sket fullständigt i kvalitén på bilderna. Det fanns så många roliga detaljer! Jag fick så mycket roliga idéer för framtida barnrum. Även om tanken på barn ännu ligger långt fram i tiden, så blev man bra sugen på själva grejen med leksaker och Disney och tokigheter. Barn är bara en ursäkt för att få köpa och göra sådant!
Och trots att vi för länge sedan slutat förskolan klättrade jag och Jenny glatt upp i husen och vinkade åt den lätt roade pojkvännen hon hade kvar där nere på marken, som var snäll nog att hålla min påse. För påse hade jag... det fanns helt enkelt för mycket kul för att inte köpa på sig lite småsaker! men mer om det senare.
Det blev dags för parad, och vi hade valt en riktigt bra plats visade det sig. Även om det var helt slumpen som förde oss dit. Vi hade bra sikt och de glada paraderande Disneyfigurerna poserade glatt när de såg kamerorna - och annars också.
Så nu kan jag lägga till på min lista över upplevda saker att jag vinkat till Mary Poppins och sett karusellhästen åka fritt utan sin karusell. Det du, det är det inte alla som upplevt! fast jag får erkänna att jag misstänker att den där hästen i själva verket är en riktigt cool cyckel.
Och här får jag avbryta och dela upp den här dagen i två delar, för klockan är nu långt över midnatt här och jag har saker att fixa imorgon. Även om jag hellre sitter uppe och tittar på Disneybilder. Rekomenderas varmt! Men först, spara pengar, för inträdet var absolut inte gratis. Men helt klart värt det. Det är ju inte varje dag man besöker Disneyland!
 
Scrolla ner mot det förflutna