När Oktober är slut

Det är sista Oktober idag. Sista?? Hur hände det? Jag har bokat tåg- och flygbiljetter. Nu är mittt "jullov" planerat in i minsta detalj. Till Sverige den 26:e December. Tåg från Göteborg till Jämtland den 1:e januari. Tillbaka igen den 8:e. Flyt till Gotland den 10:e. Flyg till Stockholm den 13:e. Två och en halv timme efter landning går flyget tillbaka till USA. Så jag kommer få vila på flygen hem... Det känns så himla kul att hinna åka så mycket runt Sverige i alla fall! Lämna en väska på Gotland och börja fixa iordning där. Ordna bland drömmarna. Det verkar som om sambon följer med mig hem trots allt. Inte genast, men inom några år. Och vi hoppas kunna bygga ett liv tillsammans där vi kan tillbringa mycket till i USA och på så vis inte tappa kontakten med de vänner och det liv vi bägge två byggt upp här. Som fotograf kan jag ju fotografera överallt och som filmskapare kan han redigera och producera vart som helst.
Annars då? Jag funderar på om det är okej att öppna den första glöggflaskan imorgon. Då är det ju november. Jag är tacksam för mina filtar, för det har varit regn, mulen och kyligt i dagarna tre här. Riktigt höstigt. Jag har funderat på hur länge de där blommorna jag köpte kommer att hålla; de är fortfarande like fina som när jag köpte dem. Jag har varit supertacksam över tofflorna jag fick av sambon förra julen. Dem har verkligen varit underbara de senaste dagarna. Jag har saknat mina djur. Min katt fick för sig att försvinna några dagar och skrämma slag på min kära mor som trodde hon blivit tagen av räven eller något. Men hon är hemma igen som om inget hade hänt. 
Och då var oktober över. November ska strax börja och då tycker jag att det är okej att börja prata om julen. I alla fall lite. och glögg. Det är väl okej att dricka lite glögg i November?
Scrolla ner mot det förflutna