När man visar sin hemläxa

 
Ni bör pausa här lite innan ni scrollar ner, så hinner den ladda. För de första sekunderna kommer det att hacka och bara vara fult... 
 
Ja, ni ser ju kaoset här ovan. Så här såg det ut runt 7 på morgonen i mitt vardagsrum i Söndags. Jag ville ha mjukt ljus från fönstret, och det händer bara tidigt på morgonen. Så det var bara att ta sig upp. Min läxa var att göra ett så kallat "cinemagraph", vilket är ett fotografi med rörelse i, något som upprepas om och om igen utan att någonsin stanna.
 
Men nu är ju vår lärare inte nöjd med bara vilket foto som helst, utan ville ju ha något som skulle kunna användas inom marknadsföring. Så jag valde att göra reklam för kaffe. Först hade jag en helgalen idé om smink och vatten men det blev helt okontrollerbart på grund av behov av blixtar och extrem vind. Så det fick bli plan B, och jag är helt okej med resultatet. Helt klart bättre än mitt förra försök senast jag fick det i läxa.
 
Man gör en kort video på några sekunder och sedan fryser man vald frame, och maskar sedan fram den del av bilden man vill ha i rörelse. Ganska enkelt egentligen. Men internet är inte riktigt skapat för cinemagraph's av hög kvalité, så först kunde jag inte ens lägga upp den här. Jag fick minska kvalitén med omkring 62% för att lyckas få upp den i bloggen. 
 
Den här duken förresten...! Jag köpte den och kopparna och tänkte lämna tillbaka allt efteråt. Men den här duken var bara för vacker. Jag älskar mönstret och färgen. Jag dras verkligen till blått. Så den behöll jag, och den flyttar hem till Sverige med oss.  
 
Tips för fin rök på bild:
Koka vatten och doppa en oanvänd tapong i vattnet. Lägg tapongen i koppen. 
 
 
Får det lov att vara en kopp kaffe?
Scrolla ner mot det förflutna