"När hon sover"

Just nu sitter jag på sängen i farmors gästrum och fördriver tiden. Livia ligger och sprattlar bredvid mig. Igår var vi på en stor, härlig fest i Ramnäs och ikväll ska vi köra sambon till färjan. Det är en konstig helg och vecka, då vi är skilda åt och gör olika saker. Sambon ska tillbaka och arbeta under Almedalsveckan och jag ska hjälpa familjen lite innan det bär av västerut mot nästa helgs bröllop. 
 
Det är så härligt med dessa stunder då hon är nöjd med att ligga själv. jag får mer och mer gjort. Här, när vi är ute på äventyr, innebär det inte någonting. Men hemma innebär det att jag får en chans att göra en hel del sysslor! Som att koka sylt och saft. Det gjorde jag förra veckan när Livia sov i sambons famn. De somnade i soffan, så jag passade på. Jag älskar jordubbssylt. De senaste veckorna har jag ätit havreflingor med fil och sylt till frukost. Det är så gott med något kallt när det är varmt ute. Och egen sylt...! Bären är ekologiska som jag fick från sambons pappa & fru. Det är första gången jag gjort egen sylt, men verkligen inte sista! Vad enkelt det var! Det tog en timme, ungefär. Snabbt, smidigt och gott. Nu när jag skriver om det längtar jag lite hem till min sylt... drömmen är att trädgården ska kunna ge tillräckligt med bär för sylt och saft. Men det är ju bara andra sommaren vi har trädgård, så det lär dröja innan våra bärbuskar ger tillräcklig skörd.
 
Tills dess är det tur att det går att få tag på bär på annat håll! (Nu ska jag bara lyckas gnugga bor de gamla ettiketterna från burkarna. Fy vad svårt det är att få av dem! Har fått tips att använda bensin, men det känns ju sjukt ofräscht!)
 
Scrolla ner mot det förflutna