När man slog till

 
Bild från förra årets redigeringsklass - i helgen ska jag göra om det här fast mycket bättre!
 
Alltså, idag gjorde jag det. Ni anar inte vilken dag det varit, jag har verkligen fängt fram och tillbaka. Jag jobbade min sista dag i scenverkstaden, sedan gick jag och kikade i i fotoavdelningen på skolan och hamnade i en riktigt bra konversationen med en av mina första lärare och avdelsningschefen. Och så precis när jag skulle gå kom vår labtech och nämnde att han varit på den lokala fotoaffären och att han var helt slut, för tamran hade haft ett event och han hade blivit indragen. Det är kul, hur ett par ord utlöser en sådan kejereaktion. Jag berättade om att jag går i tankar om att köpa optik, och vips stod jag inne i affären och provade objektiv och skrev på papper. I en veckas tid har jag gjort undersökningar, läst recentioner och kikat på bilder, gått till affären, beställt hem för att prova och funderat, pratat med alla jag känner. För det är en investering jag ska vara nöjd med många år framöver, och det handlar om relativt mycket pengar.
 
Men jag slog alltså till. Med en otrolig studentrabatt tog jag idag beslutet att gå Tamron istället för Canon när det kommer till Vidvinkel, ett företag jag annars har varit tveksam till, för deras utrustning är antingen överraskande bra eller otroligt dålig. Så nu väntar jag med spänning tills på Fredag, då mitt beställda objektiv kommer in i affären och det blir mitt på riktigt! Det blir garanterat en review om det. Efter en veckas velande känns det riktigt, riktigt bra i hjärtat!
 
Och när jag kom hem, innan jag gick tillbaka till skolan för att vara tutor i deras avancerade studioklass, så tog jag ett annat beslut... så om ungefär en vecka kommer ett paket hem i brevlådan. Innehållandes min drömkamera, Canon 5d M4, till saftig rabatt. Efter att ha drömt i ett halvår är det snart i mina händer. Så det är en lycklig men fattig tjej som ser fram emot följande vecka! Snart är jag redo för Sverigeflytt!
 
Har ni gjort några riktigt bra fynd/köp som ni vill dela med er av?
#1 - - Inger:

Bästa fynd är naturligtvis min man! 😊 Nä skämt åsido. Jag älskar fynd och tyvärr är jag alldeles för bra på köp. Här i Finland är det stort med "Återanvändningscentraler" (Kierrätyskeskus). Jag älskar återvinning och där kan man alltid göra fynd. Det har varit allt från möbler, i väldigt gott skick, till osthyvel i teak. Senast fynden är faktiskt tre par skor och ett par stövlar i skinn. Allt till det facila priset av 14 EUR. Min stackars man har börjat vänja sig med mina "vanliga" köp men han har faktiskt blivit imponerad över de fynd jag hittar på återvinningen.

Svar: WOW! Vilket superfynd! Stackars din man haha ;-) Jag älskar också att återvinna! Det känns som en skattjakt att gå och titta. Jag ser jättemycket fram emot att flytta hem till Sverige. Vi flyttar in i ett gigantiskt, gammalt hus, så det kommer bli jätteroligt att steg för steg inreda det. Mestadels kommer det inredas med loppisfynd av olika slag! Jag älskar att loppisshoppa och min sambo avskyr att spendera pengar, så det är en logisk lösning. Och så gillar vi båda äldre möbler i riktigt trä mycket mer än t ex IKEA-möblerna!
Annie Stumle

#2 - - Dan Brickman:

Jag har köpt balkongmöbler som på Mio kostar 7000:- men på Rusta kostar exakt samma möbler halva priset. Då kunde jag låna en släpkärra för 65:- också. Dessutom hade inte MIO träfärgat vilket jag tyckte var snyggare än den gråvita varianten som också fanns. Visserligen är det inte riktigt lika fint som originalet som farmor har (Grythyttan) men kvaliteten är helt ok :).

Svar: Oj det var ju bra fynd! :-D Tar man bara hand om sina utemöbler har ju Rusta jättebra. Men det gäller att måla över rost om/när det kommer och täcka över för att skydda mot regn och ta in dem över vintern, men det gäller ju även möbler av all kvalité! :-) Det är väl möbler i gjutjärn då som skulle klara att vara ute i ur och skur året om! Ser fram emot att fika med dig där i sommar!
Annie Stumle