När vi lekte turister på riktigt

Här satt syrran och såg cool ut i väntan på att det lilla turisttåget i Visby skulle avgå. Jag rekomenderar verkligen det lilla blå tåget på Öster om ni är på Gotland på semester! Det är mysigt och tar inte ens en halvtimme, men man får lära sig en hel del om ön och om Visby! Det blir mycket roligare att gå inne i Visby när man kan lite av "öjns" historia!
Det blir ju lätt så, när man bor någonstans, att man inte gör de där turistsakerna. Jag kände mig duktig när jag bodde i USA, för jag gick verkligen på alla de där turistpunkterna och upplevde hela Santa Barbara och LA. Jag passade på när vi hade besök, eller med andra kompisar som inte varit. Jag har varit på Grand Canyon fyra gånger, Griffith Park typ lika många och till och med två gånger på Universal Studios och i Las Vegas. Platser som många av mina vänner från lokalbefolkningen aldrig vart på men väl kände till och skulle göra "någon gång". Men "någon gång" blir sällan av när man bor på en plats. Jag åkte aldrig Paddanbåten när jag bodde i Göteborg, fast jag alltid tänkte göra det. I USA passade jag på, för jag visste heller inte hur länge jag skulle vara där. Det kändes bra att liksom få det gjort några gånger.

Jag kan väl inte vara sämre nu på Gotland? Jag måste ju göra de där turistgrejorna som man senare alltid fnyser åt, som del av lokalbefolkningen! Jag vet ju inte hur länge de här grejorna finns kvar? Hur länge jag är kvar? Hur länge världen är som den är? Världen förändras och det är lika bra att leva medan man kan, istället för att lägga på is och vänta på en annan vacker dag.
 
Det roligaste med resan var nog att berättarrösten som guidade oss är samma person som vi använde i en reklamfilm vi gjorde, så jag var mer än bekant med den där rösten. Guiden var härligt blandad humor och historia, så det var väl värt att lyssna. Och så fick syrran, som har svårt att gå, ta sig runt hela muren. Visste ni till exempel att muren byggdes främst för att hålla lantisarna borta från Visby, och inte fiender från havet? Eller att man inte ska hälla hett vatten intill husknuten, för då kan "di sma underjordi" komma och förstöra ditt liv?
 
Det lilla tåget var ett härligt och mysigt sätt att ta sig runt Rosornas stad utan att behöva ta ett enda steg.
Det rekomenderas varmt!