När rosorna blommar

I trädgården står hela framsidan i blom. Det är så vackert, men det har dykt upp en rosa buske bland de röda. Jag är inte helt säker på hur jag känner inför det. Perfektionisten i mig ogillar verkligen att en är udda. Jag köpte olika slags röda buskar, så den måste ha varit felmärkt, eller döpt av en färgblind. Kanske planteras den om så småningom till en annan plats i trädården. Den är väldigt vacker trots sin avvikande färg.
De är olika sorter, alla vackra på sitt sätt. Jag gillar rosor med många blad, och dessa små klasar med mindre rosor. Rosor är något jag alltid varit förtjust i. Det går säkert att skylla på Disney. Skönheten och Odjuret, syrrans favoritfilm när vi var små. Min favoritfilm var Ariel och serien som följde upp Den lilla Sjöjungfrun. Där var det nog inga rosor... inte ens näckrosor? 
 
Oavsett, så älskar jag vår lilla ros-allé. Det är lite jobb och jag håller på att lära mig om att gödsla, beskära, lägga på rosjord och annat kul. Lite ohyra har vi tyvärr, och buskarna är rätt glesa än. Men om några år tror jag att jag kan ha en fin liten häck av rosor som leder fram till huset! och en väg beströdd av rosenblad... så fint!
Jag plockar gärna en ros och har i en vas på köksbordet.