När det blir en "fixardag"

 
God morgon på er! Jag vaknade till strålande solsken och bultande huvudvärk, men några timmar senare sitter jag äntligen upp och är redo att börja dagen. För min del blir det en riktig fixardag, med en runda till tippen och sedan ska jag hämta upp både sand och jord. Sand till Livias sandlåda och jord till rabatterna. 
 
Det är vår! Jag kan knappt tro mina ögon, men i veckan slog körsbärsblommorna ut och det blommar vackert både på prydnadsträdet och det riktiga. Löven spricker upp och häcken har härliga, brustna knoppar som sträcker ut sina skira, ljusgröna blad mot solen. Underbart!
 
Dessa bilder tog jag dock förra helgen, när Livias farmor var ledig och kom över för lite trädgårdslek med både hund och barnbarn innan hon åkte hem med Livia til sig. Vi invigde Livias rutschkana som hon fick i ettårspresent av sin farfar och hans fru. Den var väldigt populär!
 
Nu har ännu fler knoppar brustit än vad som syns på dessa bilder. Ännu fler blommor har slagit ut. Vitsipporna håller på att ta över efter blåsipporna och om några dagar är skogen ett hav av vitt istället för blått.
 
Det är en av sakerna jag älskar med Gotland. Här är blåsipporna inte fridlysta utan blommar i tusentals varje vår. Innan jag flyttade hit hade jag bara sett en handfull av dem, men här täcker dem marken. Hela vår trädgård är full av dem och skogarna runt om. Så underbart! Men nu har massor med andra blommor tagit vid efter blåsipporna.
 
 
Det här med trädgård har verkligen blommat ut hos mig. Det är ett intresse som är relativt nytt. Att vilja peta i jorden och rensa ogräs. Det är en sådan avslappnande syssla. Slå på en podd, gräva i rabatter och rensa ogräs. rensa ogräs. Hur många klagar inte över den saken? Jag förstår verkligen inte problemet. Man slår på en podd eller en radiokanal man gillar, man sitter i sin trädgård med solen i ansiktet och vinden i håret medan fåglarna sjunger för en. Vad är det som är så hemskt? Då är väl det värre att städa toaletten eller laga mat? Rensa ogräs gör man ju långt ifrån varje dag. 
 
Det här är livskvalité för mig. Att vara ute i friska luften bland nyutslagna blommor och fågelsång. Jag har hängt upp mina gungor och ser fram emot härliga stunder här i sommar!