När man har en ettåring!

 
Idag fyller du 1 år, Livia. Det är så stort. Du har ingen aning, men jag går och mumlar orden för mig själv som om de är en kraftfull trollformel. Ett år. Du är nu ett år. Nästa vecka skolas du in på förskolan. Ditt liv börjar på sätt och vis nu. Nu får du en vardag skilld från vår. Nu får du chans att bygga egna relationer, skapa egna minnen och hitta vänner för livet. Du är nu ett litet barn och inte längre en liten bebis.
 
Du går själv, ostadigt och inte långa sträckor, men ivrigt och mycket. Du pladdrar, tjuter och älskar din egen röst. Du försöker ibland till och med sjunga. Du skrattar hela tiden och stoppar allt i munnen, men frågar man "vad har du där?" visar du glatt det för oss. Du har börjat ge och ta saker och säga "ta-ta" eller "ack-ack" precis som din farmor gör (fast hon säger tack-tack). Farmor är helt klart favoriten just nu. Du blir helt tokig när du ser henne. Dina morföräldrar längtar något enormt efter dig och tycker att dina föräldrar är taskiga som bor med dig så långt bort. 
 
 
Du är en otroligt glad liten tjej. Du älskar att gå, att leka med ditt duplo (särskilt din vita häst och din röda helikopter) och att bada. Att bada är verkligen det bästa du vet. Du kliver ner i din balja själv oavsett om det finns vatten där eller inte. Än så länge älskar du all mat, men du har börjat plocka ut bitar ur munnen och titta på dem, eller försöka mata oss vuxna med det. Att mata oss är jättekul, och du ger gärna både din egen mat och din flaska.
 
 
Idag kommer lite kompisar förbi och fikar med oss i trädgården för att fira din stora dag. På grund av Covid-19 blir det ingen stor fest och vi kör drop in samt kramfritt. Men tårta, skratt och ballonger blir det i alla fall. Du fick tjuvsmaka tårta igår, när vi gjorde en "smash the cake"-fotografering. Väldigt reducerat med socker, men inte sockerfritt. Idag kommer du få lite mer grädde, men annars blir det nog banan och troligtvis pannkaka till lunch. Det älskar du.
 
 
Du sover så bra numera, för det mesta hela nätterna. Om du vaknar sker det en gång under natten, och då bär vi in dig till oss så får du sova mellan dina föräldrar. Det gillar du. Då kan du glatt dra mamma i läppen är du vaknar. Du gillar att väcka henne på det viset. Din mamma är dock inte lika förtjust... men när hon öppnar ögonen till ditt leende kan humöret inte hålla sig lågt länge. Älskade busunge! Stort grattis på din dag!
Tänk att hon fick plats i ett påskägg!
Nu är hon nästan dubbelt så lång som ägget. 
 
#1 - - Dan Brickman :

Grattis älskade unge 🥰

Svar: :-D <3
Annie Brickman