När Livia fått en riktig säng

I vintras fick jag en bild på en fantastisk växasäng, men då hade jag inte råd att slå till. I och med Coronakrisen har vår ekonomi gått från helt okej till tight, så när mamma hittade en gammal IKEA-säng på Facebook Marketplace för 150kr så brydde jag inte mig om hur den såg ut. Hon köpte den och tog med den hit till oss. Den var ommålad och den som målat hade gjort ett riktigt dåligt jobb. Så jag tänkte rugga upp ytan och måla den grön istället. Samma som gardinerna i Livias rum. 
Men sambon ville hellre ha den trären eller betsad. Så då var det bara att slipa bort all färg och lack under. Jag avskyr dock trärent. Det är ingenting jag tycker om, alls, så jag vill gärna betsa. Men tills vidare får sambon som han vill. Sängen slipades trären och bars in för montering i Livias rum, där vi gjort plats genom att sälja lådan och flytta spjälsängen till lådans plats.
Det är första gången jag monterat en IKEA-möbel utan bruksbeskrivning. Det gick dock helt okej. Vad värre var lacken jag köpte. I butiken sa killen att den skulle motverka gul färg. Ändå gulnade möbeln något så hemskt när jag lackade den, vilket jag hatar. På månad ska jag in och köpa en bets eller lasyr och behandla den. Antingen blekare så att den matchar golvet mer eller mörkare så att det är en färg jag faktiskt tycker om. Men nu över helgen får det duga såhär.
Livia sover i alla fall som en prinsessa. Fyra nätter hittills, två hela utan uppvak alls och två med enstaka uppvak varav en omnattning i sängen och en där jag i trötthetsdimman bar in henne till oss av ren vana. Annars knallar hon glatt in till oss på morgonen nu när hon vaknar!