När man inrett lite i sovrummet

Ja, som jag skrev i går natt så har det hänt lite här hemma. En sådan sak är att jag har sytt! Vi behövde ha en gardin till i balkongdörren, för på sommaren så är det superljust vi typ fyra på morgonen annars. Jag förstår inte hur vi överlevde förra sommaren... men tidigare i somras satte jag upp en gardinstång och vi hängde en filt där tillsvidare. Men de gardinerna vi har där hade en underbar men udda petrolblå färg och jag lyckades inte hitta dem i någon butik, eller något som inte skar sig. De har utgått från butiken jag köpte dem på. Så jag har gått och spanat på nya, och hittade tillslut liknande på Rusta. De fanns i flera fina färger, men ingen petrol, så sambon fick bestämma vilket det skulle bli: mörkgrön, mörkgrå, turkos eller mörkblå. Han valde blå, så jag slog till nu när det var 25% rabatt.  
Då vi har ovanligt lågt i taket fick jag ju klippa av en bit av varje gardin, och av restbitarna som blev kvar har jag sytt ett stort örngott. Vi tog med oss en gigantisk kudde hem från USA, som bara haft ett vitt vanligt örngott tidigare. Det har inte sett så mysigt ut, och det var ganska skabbigt i färgen, men i den storleken finns inga färdiga. Så att sy ett av restbitarna blev en kul utmaning. Restbitarna räckte att klä framsidan, och baksidan har ett mörkgrått tyg som var det som blev över från att jag klädde om gungstolen i biblioteket. Det blir extra roligt, så kan man variera om man känner för blått eller grått. Nu känns sovrummet mycket mer färdigt! Lite hotel-lyxigt! Dessutom har jag satt upp belysning i våra garderober bakom sänggaveln, två enkla ljuslister som man tänder med en knapp.
 Så nu kan man se sina kläder, och det är LED, så det blir inte varmt. Vill man ha det tänt på kvällen så kan man det, och ljuset strilar fint mellan brädorna i sänggaveln. Inte Pinterest-snyggt kanske, men hemtrevligt, lite tokigt och det duger åt oss. Den dagen vi bygger ut huset kan man göra det på ett annat vis. Men det här känns toppen. Nu ska i bara hitta praktiksa sänglampor!
Sambons garderob blev nog finast, med belysning från golv till tak.