När man närmar sig slutet av bygget

Favoritplatsen hemma. Här har vi tillbringat så himla många timmar redan nu! Varje lunch förra veckan satt vi här och åt. Många frukostar också. Vi har köpt en till barnstol, i trä, som vi har inne, och den i plast står ute nu. Så är det enkelt att äta här även med Livia. Altanen är en jätterolig lekplats även för henne. 
Det som hänt nu är att reglarna kommit upp på övre delen. Alla utom två, för jag hade så klart räknat fel. Kanske att vi kan åka och köpa de som saknas på söndag. Här ska vi plantera klätterrosor och vindruvor nästa sommar. Jag planterade ut vår lavendel så länge nedanför altanen. Det kommer bli en färgglad rabatt med rosor och lavendel här nästa år, men just nu gjorde jag bara en tillfällig liten plantering så att blomman klarar vintern. Vi ska mura upp och göra i ordning innan vi planterar mer. 
Jag har också sågat upp hålet kring körsbärsträdet i altanen, så nu är det fint och runt. Vi kommer öka det successivt medan trädet växer. Sedan har jag satt så kallade stolphattar på pelarna. Så nu är det bara kryssen kvar i räckena. Sedan är vi klara! Det känns overkligt men så roligt! Livia älskar att klättra omkring och dansa där.  
 Älskade, underbara unge!