När man visar hela barnrummet igen

Det har ju hänt lite i barnrummet nu sedan vi bytte säng, så jag tyckte det var på tiden med en ny liten rundtur. Det är ett härligt rum! Sambon tycker att det är det bästa rummet i huset. Eller ja, ibland säger han att vardagsrummet är bäst, men han har rätt i att barnrummet har en skön känsla av lek och kreativitet!
Vi ska alltså betsa sängen i en annan nyans, men just nu står den bäddad och här sover Livia nu. Spjälsängen väntar på nästa invånare och tills dess använder katten den som sin säng, och Livia slänger glatt in olika leksaker så länge. Det är nog inte mycket i rummet som ni inte redan sett.
 
Hästgungan är väldigt poppis och jag plockar bort den ibland när jag tycker att det räcker med gungande. Hon ställer sig och håller i den och tjuter när hon vill gunga. Är vi inte med inne på rummet leker hon helst med sin gungdrake eller river bland sina böcker. Ni ser att det som förut var sängbord nu har blivit ett litet bord till stolen.
Jag fick ett par korgar av en bekant och dem har jag sprayat vita. De var vinröda från början. Där bor klossar som Livia fått av en av våra bästa vänner, som gjort dem själv. Hon älskar att tugga på klossarna och hälla ut dem på golvet. Korgarna bär hon gärna runt på och fyller med annat, Tältet är just nu ganska ointressant i Livias värld. Mest går hon runt det för att rota i skåpen.
Hon älskar sitt träpussel. Hon har inte förstått att man kan sätta tillbaka djuren, utan slänger dem helst av allt i sitt bollhav eller lägger dem i olika andra leksaker, som till exempel de vita korgarna. Det är något som är hett nu, att lägga något i något annat. Hon trycker ner leksaker i allt hon hittar, slänger det genom kattluckan eller mellan spjälorna i räcket eller spjälsängen. Det är tydligen riktigt kul att se leksakerna försvinna... 
Gungdraken älskar hon. Att gunga gunghäst och vanlig gunga är extremt roligt och nu går hon stadigt upp och ner från gunghästar själv, och rider dem hårt under glada tjut. Befinner man sig på undervåningen dundrar det i taket! Hon har på tok för många gosedjur och jag funderar på att lämna några till loppis nu innan hon blir stor nog att sakna dem. Jag hoppas verkligen ingen köper fler gosedjur till henne!! Det får inte plats i rummet och hon använder bara ett fåtal av dem.
Böckerna hon har på tavellisterna är fortfarande poppis att slänga på golvet. Ibland sätter hon sin i sin sacko-säck och kikar i dem, men det är mer sällan nu för tiden. Innan satt hon ofta på sin vita stol men det har inte alls hänt senaste tiden. Att sitta still är inte så roligt...
Den vita stolen har fått flytta ihop med det lilla före detta sängbordet och där ställer jag ofta hennes klädlådor när vi väljer kläder, annars sätter hon sig där korta stunder och ser finurlig ut. Jag tänker att hon snart kan sitta där och rita eller pussla, men det är nog ett halvår bort i alla fall. Radion/CD-spelaren är poppis i alla fall! Hon pekar på den när hon vill ha sin musik och dansar glatt till olika barnvisor. 
Att få plats med två barn här känns fullt rimligt. Livias sovhörna är underbar och hon sover mycket bättre sedan vi bytt säng. Innan brukade hon vakna till mitt i natten och snutta på sin vattenflaska, vilket resulterade i en full blöja vid 5-6-tiden på morgonen. Nu sover hon hela natten igenom och kommer intultande till oss på morgonen. Det är så fint! Nattningarna är också enklare och vissa kvällar går hon själv och lägger sig så kommer jag efter med flaskan.
Min gamla mobil hänger i ena fönstret och får ljuset att brytas så fint på för- och eftermiddagen. I sängen har jag lagt favoritnallarna eller nallar som ligger för de hårda delarna av sängen. Den lilla bruna, som jag hade när jag var liten, är en storfavorit. Den kramar hon gärna när hon ska sova.
Svanlådan jag fyndade på loppis när vi bodde i USA är en av mina favoritdetaljer i rummet. På kritväggen har en kompis skrivit fina budskap medan hon lekte med barnen. Det var kul att se! Den lilla tavlan med samepojken fick jag av min moster som ropade in den i ett parti tavlor på en bondauktion vi besökte för något år sedan. Den behöver en ny ram men jag tycker att den är jättesöt.
Spjälsängen är riggad och redo för nästa lilla invånare, med mobilen Livia hade som mamma virkat med gulliga ugglor, och den lilla brioinsatsen med leksaker som vi fått av en kompis. Jag har hängt på en speldosa på den. Kroken där Livias skinnjacka hänger fick jag av sambon för några år sedan och här inne tycker jag att den passar bra. Skinnjackan är lite varm än men nu i slutet av augusti tror jag den blir perfekt, den är i stor men det står 74/80 i den, och hon är på väg mot 80 nu. Hon har haft 74 halva våren och hela sommaren. Nu behöver vi fylla på med lite kläder inför dagisomstarten så jag är på jakt efter kläder i 80. Fram till nu har vi haft så otroligt mycket kläder så det har inte funnits något behov av att köpa! Så nu blir det att finkamma loppisar och tradera. För nytt vill jag helst inte köpa. Well, well, det var i alla fall barnrummet, hur det såg ut igår! Sedan dess har Livia lekt och rasat runt så det är ju stökigt igen... precis som det ska vara när en ettåring varit i farten!
 
#1 - - Karolin:

Kläder i 80 har ju jag 😀

Svar: Då får vi komma förbi snart!! XD Men i augusti hinner vi dessvärre inte. Få hoppas på september då!
Annie Brickman

#2 - - Néa:

Kan ta å tala om att det minsann var jag som kluddade dit regnbågen och skrev hennes namn när jag var där sist! Mitt inre barn kunde inte stå emot att kladda lite på hennes inspirationsvägg ;D

Och jag ska inte köpa fler gosedjur åt henne, jag lovar! Iaf inte tills ni byggt ut xD Ska se om moster kan hitta böcker som liten skit x2 kommer tycka om!

Svar: Hahahaha men vad kul!! Shit, att jag inte såg det på så länge då ju!! Snacka om blind! :-D Ankis har säkert massa roliga barnböcker till superpriser!!
Annie Brickman