När det är jul igen!

God jul på er! Jag tänkte börja med att bjuda er på bilder från lussebaket i förrgår! Livia var i himmelriket, mormor hade kommit ett par dagar innan och just den här kvällen kom farmor över också! Sedan dök det upp deg och russin. Ja ni kan ju tänka er lyckan när hon vaknade till från sin eftermiddagslur!
Just degen har Livia inte riktigt förstått vad man gör med. Äta den är ju gott! Så degklumpen Livia fick åkte raka vägen ner i magen.
Mjölet också. Mjölet var jätteroligt!
Jag ser fram emot nästa år! Då kanske hon faktiskt kan vara med och baka, inte bara titta, smaka och kladda! Även om hon lär vara förtjust i det nästa år med. Lillskrutten vi nu väntar på kommer däremot vara gammal nog att bara äta deg och kladda med mjölet!
Vi gjorde mormors perser-lussekatter, som är lite av vår familjs signatur. Det är typ kringlor upp och ner, så sätter man i russin som ögon.
Eller så äter man bara deg. Det går lika bra som att baka lussekatter.
Vi gjorde några vanliga lussekatter också. Och Adam gjorde sina specialare också! Alltså fyllda med gojs, just detta gojs var smör, socker, saffran och ägg. Varje år experimenterar han och i år blev de nog bäst hittills!
Men Livia tyckte det bästa var att få sitta i knäet på först farmor och sedan mormor, sno lite deg och sedan få ett par lussebullar. Fast hon ska bara ha russinen, bullen kan eventuellt slinka ner sen. Russin är typ det bästa som finns när man är 1,5 år och knappt smakat socker i hela sitt liv.
Idag firar vi julafton i lugn och ro hemma, med russin och lussekatter, mormor och moster har kommit från fastlandet och farmor kommer över på kvällen. Och jag ska som sagt sitta still och inte hamna på BB. Det är våra planer för dagen! Vad hittar ni på?
 
#1 - - Dan Brickman:

Jag kommer att hälsa från er till farmor. Jag är inte säker på att hon kommer ihåg att det är jul dock.

Svar: Hon ringde och sa god jul för över en vecka sedan ;-)
Annie Brickman