När man firat julafton del 3

Så var det äntligen dags för paketöppningen! Julens höjdpunkt, när man är liten. Jag förstår fortfarande inte hur det hamnade så många paket under granen. Vi hade bett om 1 klapp var till Livia och det höll alla helt okej. Sedan var flera paket i flera delar, men det är okej. Det är ju inte riktigt så att vi är tokiga, utan vi vill få plats i huset. Vi har ju bara ett rum för barnen och så lär det förbli de närmaste 6-8 åren. 
Av mormor fick Livia en låda med duplo, lite blandad kompott som hon köpt begagnat via Facebook. Det var uppskattat! Hon älskar duplo och djur, så hon lekte länge med den lilla hunden, bilen och krokodilen. Klossarna staplar hon i höga torn. Det höll hon sig sysselsatt med länge medan vi också hann öppna några klappar och läsa rimmen! Jag älskar att rimma och att läsa julrim. 
Livia förstod inte riktigt det här med att ta av pappret, men hon förstod direkt att innehållet var hennes och hon skulle visa alla framförallt sin krokodil. Den kunde ju öppna munnen! Duplo och dockor, det är hennes favoritsaker just nu.
Av farmor fick hon en käpphäst som hon tyckte var lite läskig (men mammas hund Tova tyckte den var jättekul) och en bok som spelade Blinka Lilla Stjärna. Den älskade hon! Vi fick lyssna på den typ hela kvällen och hon skulle sova med den på kvällen, så Adam fick gömma den. Oj vad arg hon blev!!
Av farfar och tant Malin fick hon en Ruben-docka och tillbehör. Först förstod hon bara vad tillbehören var och skulle ha på sig dockans pyjamas samt ha dess napp i sin mun. Sedan insåg hon att det var en "gocka" till också, och då blev hon glad. Den skulle så klart ta av kläderna och byta blöja, så farmor fick hjälpa henne.
 
Av mig och Adam fick hon sin kulram och den var jätterolig, men så hade Adam också köpt henne en liten trumma. Den var ännu roligare. Man kunde banka med pinnen på allt möjligt.
Sedan fick hon en filt av sin mormor också, som mormor sytt och som hade Bamse på sig. Det var väldigt uppskattat!
 
Jag och Adam fick en borrmaskin/skruvdragare! Det var nog det jag blev allra gladast över! Annars fick jag fina örhängen av syrran, filtar och lite baktillbehör. 
 
Av morfar fick Livia en bok med sitt namn i. Jättegullig! Den gick hon med till sin moster och så skulle moster läsa den för henne, "gockorna" och "katt" - vilket var en liten chiahuahua som egentligen var till bebisen från gammelmormor men nu är den ju Livias. Hon fick även en liten mörkhyad docka av några kompisar till oss, till min stora irritation. Det är jättesnällt att man vill köpa presenter, emn jag bad flera gånger att dem INTE skulle köpa någonting, och absolut ingenting hon redan har, av kvalité som är riktigt dåligt. Vi har redan lagat den tre gånger... det är inte roligt för henne när den går sönder, då blir hon jätteledsen. Nästa jul tänker jag vara stenhård. Vi vill ABSOLUT inte att Livia får leksaker från andra än familjen. Hur taskigt det än må låta, för det fungerar inte. 
Men det var en helt underbar jul. Så lugn och skön. Jag satt verkligen still och lyckades ta det lugnt. Barnet höll sig kvar inne i magen! Den 26:e december drog värkarna igång och sedan dess har vi varit i en jävligt jobbig latensfas med starka, oregelbundna värkar dygnet runt. Så jag hoppas att bebisen kommer nu. Jag är jävligt trött på att få höra att jag ska knipa tills efter nyår. Jag har haft konstant ont nu i flera dygn och knappt fått sova, så jag vill inte höra fler "skämt" om att knipa. Jag vill ha mitt barn i armarna, nu.  
 Men tills dess får jag nöja mig med denna lilla bebis, fina, fina Akira!