När man hittat årets julgran

Jag fick inte med mig kameran ut - jag önskar mig verkligen en liten kompaktkamera att ha i fickan, för vad jag avskyr att fotografera med mobilen och med en liten dotter är det inte alltid möjligt att släpa på eller få fram systemkameran i tid - men i helgen var vi ute och hittade en julgran! Livia fick vara hos sin älskade Tant Malin medan vi letade, sågade och forslade hem granen till förrådet där den fick torka ett dygn innan den bars in.
På Lucia togs den i alla fall in och ställdes upp. Livia var först väldigt fascinerad, men efter några minuter tröttnade hon och kröp upp i soffan där hon pekade på TV:n och sa "Bams". Det blev bara en kort stunds tittande, för sedan kom hennes pappa slog på Polarexpressen istället, vilken de tittade på tillsammans medan jag började pynta granen. Sedan stack Adam ut och tränade med grannen (de cyklar mountainbike ett par-tre gånger i veckan och Hollie hänger glatt på) och jag försökte natta vår dotter. Ett varmt bad och två godnattsagor senare gav jag dock upp och bar ner henne till TV:n igen med förhoppningen att fortsätta pynta granen och att hennes pappa gott kunde försöka natta.  
Hon lade sig och myste en stund innan hon insåg att det hände någonting roligare i hörnet. Då kom hon bort till mig och hjälpte mig att rota i den roliga lådan med glittrande bollar. Hon skulle helst dra loss kulornas fästen, så vi fightades en hel del om att de skulle sitta kvar på kulorna. Sedan insåg hon att man hängde upp bollarna i granen, och det tyckte hon verkade roligt.
Jag har lagt undan alla mina fina glaskulor så nu de närmaste (10?) åren är det plast i granen. Och skumgummi, typ, för de guldiga är gjorda av någonting mjukt med glitter på och limmade tygband. Vi köpte dem i USA och de är mina absoluta favoriter! Livia gillade dock de små bäst, i plast. Hon trädde högtidligt på kulorna på grenarna, men oftast flera på samma gren eller bara längst ut på toppen, så de trillade ner och hon fick göra om det igen. Jag får erkänna att jag blev väldigt imponerad, att en liten tjej på 20 månader hängde julkulor i granen istället för att plocka ner alla jag hängde upp! Hon älskar att hjälpa till och vi njuter så mycket vi kan av det nu medan det varar! Snart kommer det säkert vara roligare att riva ner. Och snart kommer hon säkert inte alls vilja hjälpa till. Men just nu, så njuter vi av att vår lilla tjej är så delaktig och nyfiken på alla delar av livet!
När tar ni in julgranen? Dagen innan jul eller lite tidigare?