När man piffat upp sina fynd

 
Lite enkla DIY som tar några minuter: måla om saker du gillar formen, men inte färgen på. Jag hittade en ram och ett fint skrin för några veckor sedan, men de passade inte in hemma. Så jag köpte en sprayfärg från Panduro och inte många minuter efter att jag börjat så var jag klar. Det är så enkelt med sprayfärg: man står ca 30 cm ifrån föremålet och sprayar så jämnt och försiktigt man kan. 
 
Vi hade nästan 13 plusgrader så jag lät det stå och torka ute i några timmar innan jag tog in det och lät det torka klart inomhus. Fast de luktade inte särskilt starkt. Ett lager räckte, sedan var skrinet färdigt. Ramen däremot behövde en extra detalj, tyckte jag.
I mina gömmor har jag lite bladsilver, så jag limmade de detaljerna som jag ville ha silvriga, och sedan borstade jag på tunna ark silver. Det behövdes två ark. Jag älskar den ojämna ytan, men vill man ha ett jämnt resultat så kör man ett bättre lim och två lager. Jag ville dock ha det där lite skavda, så jag körde ett vanligt hobbylim och lämnade medvetet lite små glipor på vissa platser. Jag jobbade inte heller med hela ark, utan drog försiktigt loss småbitar och limmade på en och en för ett mer organiskt resultat, annars är det risk att man får linjer efter skarvarna.
Jag förseglade färgen med lite vax, både mörkt och genomskinligt, för att ytan skulle bli lite tåligare, och se mer åldrad ut. Nu står min favoritbild på mig och Livia i hyllan i en personlig ram!
 
 
Jag blev supernöjd! Matchar gardinerna så bra.