När vi åker mot fastlandet igen

Jag sitter med morgonkaffet och njuter av den sista lugna stunden på ett par veckor. I eftermiddag åker vi förhoppningsvis med färjan till fastlandet - men det stormar, så om inte båten blir inställd blir det en väldigt tuff överfart. Senast det stormade var både jag och sambon sjuka på överfarten. Det fungerade då, för Livia var så liten, men nu? När hon är ett litet vilddjur? Vi får stanna till och köpa åksjuketabletter på vägen.
De kommande två veckorna blir galna. Nu är vi borta en hel vecka, måndag till tisdag, för sambon ska jobba i Ramnäs och jag ska gå två kurser, en utanför Stockholm på fredag och en i Örebro på måndag. Det ska bli jätteroligt! En kurs i marknadsföring och en workshop och nätverksträff för bröllopsfotografer. Egentid på hög nivå och pepp inför sommaren!
Livia ska få träffa sin morfar, moster och gammelfarmor. Vi ska nog hjälpa hennes moster att sortera lådor, för de har just flyttat. Sedan åker vi hemigen, är hemma ett drygt dygn och åker igen torsdag morgon, då mot Hallsta för att hämta och lämna saker och sedan till en bröllopsmässa. Då ska Livia vara hos barnvakt över helgen för första gången. Det ska bli spännande!
En vecka hemifrån och sedan en halv till, det blir tufft det. Rutinerna kommer av sig och vi måste fundera kring vad vi packar, Med mässan så snabbt efter behöver vi fundera noga på vad vi gör idag. Vad som ska hämtas från kontoret, om något ska beställas, designas eller skrivas ut. Strykas, köpas, byggas.
Jag hoppas i alla fall att färjan går och att sjögången håller sig någorlunda under kontroll. Livia älskar färjan, de andra barnen och lekplatserna där. Så för henne blir det en rolig dag, för nu ska vi till öppna förskolan en sväng på väg till kontoret för att just hämta grejer. Sedan färjan i eftermiddag. Jag tror hon kommer att sova gott i bilen på väg till Ramnäs sen ikväll!
Visst går det att ha röd klänning i Februari också. Den var för stor vid jul.