När man lärt sig fem saker om fingerfärg

Man längtar alltid till nästa steg i sitt barns utveckling. Sedan blir man typ nostalgisk och sörjer lite att en period redan är över. Så dubbla känslor! Jag har börjat så smått att rita med Livia. Pennor tycker hon är jätteroliga. Fingerfärg var dock inte lika kul för någon av oss. Här är fem tips om ni vill börja med fingerfärg som gör det lite roligare!
 
1. Haklapp eller något oömt på kroppen. De lyckas få färg över hela kroppen! Jag tyckte jag var smart som bara hade blöja. Nej, det var svårt att duscha henne ren sen!
 
2. Lägg inte färgen i en skål som vanligtvis används för mat. Det tog halva tiden att få henne att kladda med färgen och inte äta den.
 
3. Tejpa fast pappret på bordet. Annars är det roligare att vifta med det och kasta runt det än att kladda på det. Inte kul att få ett kladdigt papper kastat på något!
 
4. Ha gärna en barnstol med bälte så barnet inte kan ställa sig upp eller försöka klättra ur stolen. Inte så roligt att försöka få tag på ett sprattlande barn med färg över hela sig om man själv varit rum och inte tagit av sig kläderna man är rädd om!
 
5. Ha vanish på spray eller flytande galltvål hemma och redo! Något kommer behöva en tur i maskinen efteråt. I mitt fall min tröja... 
 
Livia tyckte att det var rätt kul! Men hon ville som sagt heller äta än kladda...