När man varit på StrandCafé

Vissa maträtter kommer man ihåg många, många år senare. De flesta har man glömt efter en vecka. Ni har garanterat sådana. Typ: "åh, kompisens bröllop 1993" eller "den där lilla restaurangen vi besökte i Stånga för två år sedan".  Av mina top 5 är 3 stycken faktiskt sallader! Sallades med fisk. Otippat, va? Och den senaste i raden av absoluta minnen för livet är inte ens en vecka gammal!
Vi har varit på semester förra veckan, åkt runt på Gotland och utforskat. Ätit på så många restauranger vi bara kunnat. De flesta upplevelser har varit bra. Ett par har varit toppen, ett par ganska dåliga. Men ett riktigt guldminne var Fårö StrandCafé vid Sudersand. Om ni någon gång är på semester på Fårö får ni inte missa det! I alla fall inte om ni precis som jag uppskattar en avslappnad upplevelse med trevlig personal och fantastisk mat!
Vi kom dit strax efter åtta på kvällen, efter rusningen. Livia var jättetrött, i vanliga fall nattar vi henne vid åtta. Men hon hade sovit lite i bilen på väg från raukarna och vi visste att hon behövde middag innan hon skulle kunna sova för natten. Det var kyligt, kanske nitton grader eller så, och mörka moln hotade på vissa delar av himlen medan solen glimtade fram på andra ställen. Det kändes dock inte som om regnet var på väg mot oss, så vi chansade på att sitta utomhus.
 
Livia huttrade lite när vi kom, så vi bytte om på henne till ett set kläder jag faktiskt köpt nytt (på Maxi) bara för någon vecka sedan. De var så söta och fanns bara kvar i 74, så jag trodde faktiskt inte att hon skulle hinna använda dem. Men jag tänkte att lillasyskonet borde ha hennes storlek nästa vinter och då skulle de i alla fall bli använda. Jag packade ner dem till Fårö bara för säkerhetens skull - och det var jag glad för! Hon blev varm och go, och sötast på Fårö!
Jag beställde en sommarsallad med sotad tonfisk medan sambon beställde en pizza. Livia fick från båda våra maträtter (hon äter ju inte en hel rätt själv än och seriöst, varför är det nästan enbart pannkakor som erbjuds som "barnmat" på restauranger?!). Det var den godaste salladen jag ätit på riktigt länge!! En av de godaste rätterna jag någonsin ätit! Så fräsch och så full av smaker. Jag vill aldrig någonsin återvända och äta det igen, för jag är rädd att det inte blir lika gått och att minnet blir förstört, samtidigt som jag inte gör annat än längtar tills att jag kan beställa den igen. Högst förvirrande!
 
Har du någon sådan rätt eller matminne? Vad och när var det?
 
#1 - - Inger:

Funchal på Madeira nån gång på stenåldern :). Åkte dit ensam och fick dela rum med en dam i i 70+. Var lite fundersam gällande åldersskillnaden men det visade sig vara världens roligaste och partajglada dam (jag orkade inte hennes tempo). Vi hamnade på en bakgata med lokalbefolkningen och åt Espada (fisk) med rotfrukter om jag minns rätt. Otippat ställe, maträtt och sällskap men bästa matminnet. Fisken var gudomlig och smälte i munnen. Säger detsamma, vågar aldrig äta det igen samtidigt som jag bara längtar tillbaka för att få uppleva den smaken.

Svar: Wow .:-D Snacka om otippat men ett bevis på att man måste våga testa nya saker!!
Annie Brickman