När kaoset lagt sig

 
Vilken vecka, vilken vecka... alltså förra veckan. Jag undrar om någonting gick som planerat? Först stängdes vårt internet av och vi var utan internet i tre dag, min telefon strular så internet i den fungerade inte heller, så jag var helt utan uppkoppling. På torsdagskvällen kom det inget vatten ur kran, så det blev en heltokig kväll där jag åkte in till stan och köpte pizza medan sambon hämtade vatten i dunkar på sin pappas gård och hans styvmamma fick bada Livia för kvällen undertiden. På fredagen kom internetet igång på eftermiddagen, men inte vattnet. Jag ringde runt för att lösa det och tömde i brunhuset för att vi skulle komma åt pumpen. Vi har eget vatten och enligt köpekontraktet är punken från 2017. Det var den inte, om vi säger så... kanske 1987. 
 
Så på lördagseftermiddagen kom en av sambons närmsta vänner, som är rörmokare, med en ny pump. Men den var för kort för vår brunn, så det gick inte. Men han slog och bankade, vred av och på, öppnade upp saker och plötsligt sprutade det vatten igen! Det visade sig vara stopp i en ledning in till huset. Så på lördagskvällen firade jag med en dusch!
 
 
 
Vi hade barnvakt över natten, men jag somnade på sängen med lite huvudvärk vid 18, och sambon tyckte jag verkade behöva sova, så jag vaknade upp vid halv elva på kvällen. Inget av vad vi tänkt göra blev gjort, men vi såg ett avsnitt Outlander och taggade inför söndagen. Utan en liten tjej som väckte oss försov vi oss nästan och fick åka in till stan och hjälpa rörmokaren i gengäld med att byta en dörr. Sedan blev det lunch på Själsö bageri innan vi åkte hem och påbörjade städningen. Huset såg hemskt ut efter två-tre dagar utan vatten, ett barn som kladdat med smutsiga fingrar på olika ytor, ätit plommontomater men råkat spruta ut kärnorna över köksgolvet samt en rörmokare som gick omkring med skor inne i jakt på felet. Ni kan ju tänka er! 
 
Och just det ja. På söndagen började vi inse att Livia är förkyld. Hon hostar och snorar. Så vår planerade resa till fastlandet blev inställd, så den här veckan vabbar jag. Men när vi var utan internet förra veckan var det i alla fall fint väder, och vi var i blomsterbutiken och köpte en ny ros, jag och lilltrollet. Som för övrigt har lärt sig dra av sig byxorna. Så nu har vi fullt upp med att få blöjan att sitta kvar. Vilken vecka, som sagt. Men nu har vi internet och vatten igen!