När de öppnat ögonen!

 I måndags eftermiddag utropade jag glatt till Adam att en av valparna, tiken som vi kallar Arwen och som är Hollietecknad, öppnat ögonen. Hon kisade mot oss med den här lugna, nästan sömniga blicken som fiktigt små valpar har. Så nyfiken hon var på oss och tillbringade nästan hela kvällen vid gallret och spanade på oss när vi kom in i tvättstugan.
Morgonen därpå, igår, så kisade tre stycken valpar på oss och kom intresserat kravlandes när vi gick fram. Det är otroligt vilken skillnad det gör för deras liv när synen kommer. Från att bara ha legat i en hög i måndags frösöker de nu leka med varandra, även om det inte går så bra. De knuffas och tuggar på varandras tassar, nosar och öron. Välter varandra och välter själva. De försöker sitta upp och de försöker gå på alla fyra, men kropparna är så stora och tjocka till de små benen, så det går ju inte särskilt bra än. Men de är så enormt gulliga nu!
Livia fick se dem en stund och klappa lite genom gallret igår kväll, helt hänförd. De försökte suga på hennes fingrar och slickade hennes händer, så jag var glad att vi just bytit blöja och tvättat händerna på henne. Hon blev förbannad när jag tog bort henne från valparna. Hon har bara fått se dem några enstaka gånger än. Tids nog! Någon vecka till, sedan ska hon få hälsa mer.  
Jag ska skicka in registreringen nu i dagarna, nu när jag börjar kunna se hur de faktiskt ser ut. Jag tror jag skrev upp två svartvita och en black tri när de var nyfödda, men nu är det uppenbart att de är black tri alla tre, hanen har otroligt fin teckning med sin breda bläs och ljusa ögonbryn (bilden ovan med min hand, han ville bli kliad under hakan och somnade i min hand). Arwen, tiken med halva ansiktet vitt, har ett ljust ögonbryn på den mörka sidan, men precis som sin mor helvit med vita ögonfransar runt det andra ögat. Den andra tiken, med smalare bläs, har väldigt mörka ögonbryn och mörkare brun teckning generellt. Nedan ser ni först Aragorn, hanen, och under tiken Eowyn. Hon är så näpen! Hon är den enda som är tingad, hanen har två personer som är intresserade men ingen som tingat än, så det är spännande! 
 Och den tredje stannar nog. Hon påminner så sjukt mycket om Hollie som valp att mitt hjärta typ brister av kärlek, så jag skulle nog ha väldigt svårt att låta henne gå. Lilla Arwen. Mamma upp i dagen fast med sin pappas färgställning!
 
0 kommentarer publicerat i Husdjur, Personligt;
Taggar: Aussie, Australian Shepherd dog, Australian shepherd, Hollie, Valpar, hundvalpar