När det är dags för val

 
Förra gången trodde jag inte att det fanns en chans för Trump att vinna. Dagen innan han van kände jag plötsligt att det var möjligt. Jag minns hur jag satt på ett café medan rösterna trillade in och följde valet medan jag pluggade. Det var tyst därinne. Alla satt och följde samma sak. Lika chockade, lika oförmögna att ta in det som jag. Dagen efter höll min lärare en tyst minut. Jag minns hur tyst hela campus var. Hur det gick ut nödmeddelanden till oss studenter. Försäkring ar om att vi som var utlänningar inte skulle bli utkastade. Att Californien skulle ta hand om oss vad som än hände i övriga USA. Jag minns hur uteliggarnas handskrivna skyltar på wellpapp över en natt gick från budskap som "Veteran, please donate a dollar" till "Make America great again!".
 
 
Nu drar det ihop sig. Jag kan inte riktigt förstå att det gått fyra år sedan den där dagen. Mitt liv har förändrats så drastiskt sedan dess. Jag beslutade mig för att lämna USA. Adam bestämde sig för att komma med mig hem. Vi flyttade till Gotland, blev med hund och katter. Köpte hus. Fick barn. Sa ja. Nu sitter jag här och undviker nyheterna. Jag är helt säker på att Trump vinner. Jag har helt tappat tron på det Amerikanska röstsystemet och jag ser Joe Biden som en väldigt svag motkandidat. Jag tror tyvärr av hela mitt hjärta att valet redan är avgjort. Men jag hoppas jag har fel. Jag hoppas att skrällen för fyra år sedan får fler att lämna soffan och lägga sin röst på lådan. Att amerikanerna fått en chock i vad som kan hända om man inte röstar. Men jag är rädd att missnöje och okunskap eller rent av en åsikt om att Trump är underhålling, ger honom en vinst. Efter att ha sett "The social dilemma" känns det dessutom som att de destruktiva krafter som finns i vår värld kommer att göra allt i sin makt för att påverka även detta val. Fake news, vinklad information. 
 
Jag hoppas vakna till nyheten att Joe Biden blivit USA's nya president. Men det känns mer troligt att jag vaknar till nyheten att Covid-19 försvunnit över natten.
 
Följer du valet? Vad tror du?
 
#1 - - Inger:

Följer och tror som dig, tyvärr!

#2 - - Dan Brickman:

Har Biden fler elector röster och leder när alla vallokaler stängt så har han stor chans att vinna men Trump kommer att tjura som en barnunge och det lär bli långdraget med domstolsbeslut mm. Trump är helt oberäknelig och dessutom är många av hans följare det med. Beväpnade dessutom :(