När det närmar sig julpynt

Så här ser det ut när jag pluggar! Snacks, te och levande ljus. Popcorn och skivade äpplen är storfavoriter just nu, nyttigare än godis och himla gott att tugga på.
 
Alltså det är ju snart första advent! Inte nu i helgen, men nästa. Jag funderar fram och tillbaka på om jag ska julpynta redan till helgen eller vänta en vecka till. Nu har mina sammandragningar varit lite mildare igen men det beror nog på att jag suttit still mycket med redigering, skolarbete och vid Bamse med en småsjuk dotter mest de senaste veckorna. Livia kom ju några veckor tidigt så om det här barnet skulle komma lika tidigt skulle det anlända den 5 december. Med det i åtanke vill jag vara beredd den här gången och vara klar med så mycket som möjligt.
 
Jag är ju hemskt jultokig och vill inte stå där med ett opyntat hus i december, även om jag inser att det finns det som är värre. Jag vill ha det stressfritt! Så jag försöker att göra allting i god tid. Uppgifterna i skolan, de få fotojobb jag tagit på mig, förberedelserna för en till bebis, förberedelser för julen med städning såväl som att tömma gästhus och organisera hemma. De senaste kvällarna, när Livia somnat, har jag sytt på en dyna till barnrummet, där jag hoppas ligga och amma lillskrutten medan Livia kan gosa med mig eller vi läser en bok tillslut. Det är till barnens tält och det kommer att bli riktigt mysigt!