När man presenterar Hollies valpar

 
Vi har ju fått valpar! Det var en väldigt lång helg av väntan och temperaturtagningar innan de slutligen kom på måndag förmiddag för en vecka sedan, den 2 november. Hela natten vakade jag över en tik som var lite orolig, hade sjunkande temperatur och var rastlös. Hon flämtade lite mer än vanligt och man bara kände att det var på gång. Sedan var det först på måndga morgon som de riktiga värkarna startade och strax därpå hjälpte jag den första valpen ut. Han kom med baktassarna först och Hollie fattade inte riktigt att hinnan över huvudet skulle av först utan började ju att tvätta hans rumpa. Så jag fick ta bort hinnorna på alla tre valparna, för hon började i fel ände. Tredje valpen hade fått lite vätska i lungorna och det fick Adam suga ut, sedan gnuggade vi liv i den ordentligt.
 
Bortsett från det gick allt bra och de har dubblat sin storlek sedan dess. Just nu försöker de gå istället för att hasa fram, vilket inte går så bra. Om några dagar öppnar de ögonen och då blir de så mycket roligare och gulligare. Just nu är dem som små blinda marsvin. Gulliga men ganska tråkiga. Hollie tar väl hand om dem och har de senaste dagarna börjat hänga mer med familjen igen och lämnar dem att sova ifred. Första veckan lämnade hon dem knappt för att gå ut och kissa. Hon verkar väldigt stolt över dem och den enda personen som varit här (förutom Adams styvmamma Malin, som hjälpte till att förlösa tredje valpen) är Adams mamma, och Hollie sprang fram och tillbaka och liksom ville få in henne att titta på dem.

Annars har vi ju inte haft någon hemma, både för Hollies skull och för att Livia varit småkrasslig. Livia såg dem först häromdagen, och kommer inte få röra dem på ännu någon vecka. Hon utbrast lyckligt: "katt!" när hon fick se dem. På tal om katter, har vi Sauron hos kattvakt nu ett par veckor så inte Hollie ska bli stressad. Han hade inte vett på att hålla sig därifrån. Gammelkatten Geisha har ju sett valpar förut och är inte ett dugg intresserad. Tvärtom undviker hon tvättstugan och håller sig ute, i badrummet eller i vardagsrummet. Hollie var vaksam i början men har nu förstått att den vita katten inte är ett hot mot hennes små. Sauron naffsade hon efter, så det kändes bättre att lämna honom hos kattvakt några veckor. Han kommer nog hem nästa helg. 
 
0 kommentarer publicerat i Husdjur, Personligt;
Taggar: Aussie, Australian Shepherd dog, Australian shepherd, Hollie, MeetMyOwns Hole in One, Valpar, hundvalpar