När planerna plötsligt ändrades

Tjugo minuter innan jag skulle köra sambon till färjan frågar han om det är oansvarigt av honom att åka. Jag förstod först inte men efter lite förtydligande menade han på att han har ett pars aker som kan vara symtom på Covid, och i och med att Livia varit utsatt för det på förskolan kände han obehag att åka. Det tyckte jag var bra, så vi bestämde att han skulle stanna hemma. Så det blev några tidiga samtal till de han skulle jobbat med, och sedan ett mejl till färjans kundtjänst. De har inte telefontid så tidigt på morgonen. Så nu är sambon hemma! Livia ser på Bamse och jag passar på att blogga lite. Jag vill ju till exempel visa hur fin sambon var på Halloween!
Det är inte lätt att måla ansiktet när man har skägg. Särskilt inte när man håller på att spara ut skägget så man inte får raka det alls. På tre månader ska han inte röra det alls, bara tvätta och olja in det. Livia var såklart nyfiken, men mest var hon nyfiken på toalettstolen. Den hade ju en knapp högst upp! Det hade hon inte sett förut och det är ju helfestligt med knappar just nu. Men den här tände eller släckte inga lampor, däremot lät det skumt när hon tryckte där.
Mest nöjd är hon just nu med "päpple". Hon älskar frukt, det är ju typ det enda söta hon får, så hon är tokig i det. Bäst är päron, sedan gillar hon verkligen allt. Fast inte kalla clementiner, dem vill hon dela upp i delar och sedan mata mig med. Ibland mosar hon dem i munnen och spottar ut köttet när hon sugit upp saften. Päron är alltid poppis och slukas hela. Hon går till kylen själv och bankar på den och ropar "päpple!" när hon tycker att det är dags.
Så här fin var sambon när han var iväg på Halloweenfest hos grannen. Jag och Livia var hemma sjuka, annars skulle Livia ha varit glasstrut. Jag har ingen aning om vad jag skulle ha varit. Jag var sjuk redan när jag fick veta att vi var bjudna på Halloweenfest och räknade inte med att vara frisk tills dess så jag planerade aldrig något.
 
Det är lite osvenskt det här med maskerad och Halloween. Klädde ni ut er?